KORONA BESNI na jugu, 94 novozaražena

Procenat novozaraženih lica virusom korona u odnosu na broj testiranih uzoraka na području Pčinjskog okruga približio se brojci od 40 odsto, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

Od 239 testiranih uzoraka, 94 lica su pozitivna na COVID 19, u Vranju 59, Bujanovcu 11, Preševu šest, Surdulici pet, Trgovištu četiri, Vladičinom Hanu tri i Bosilegradu dva lica.

U kovid ambulanti u Vranju obavljena su 202 pregleda, od kojih su 101 prva pregleda.

U vranjskim kovid bolnicama na lečenju su 73 pacijenta, kod 60 je potvrđena infekcija virusom korona, na kiseoniku je 38 osoba, a slobodno je 77 postelja.

Epidemiološka situacija na području Pčinjskog okruga je krajnje nepovoljna, pa se u okviru novih, oštrijih protivepidemijskih mera, razmišlja o zatvaranju kafića i kafana u 18 sati.

NIV

Komentari

Nije mi jasno, kada smo imali na nivou cele zemlje 50 zaraženih, mi smo bili u totalnom karantinu, na uzicu smo šetali i imali sva moguća ograničenja. A sada se mere svode da prepadaju ljude na slavi i kažnjavanju za maske. Ako je država kako kaže mio nam presednik jaka, nega ograniči rad svih a država pomogne privredi i građanima. Inače, svi srbi pod jedan maslačak.

Ovde se grobar Srbije poigrava sa njom i narodom. Narod je sa okupiranim medijima sluđen. Jedino kad ga lično zaboli nakratko jaukne, ali slabo. Poigravanje državom, narodom i koronom zavisi od trenutnog raspoloženja jednog čoveka.

U kafićima u centru grada kafići su bili prepuni, a posebno onom iznad Parka ,gosti su bili kao sardine...Čudno je lokalna Vlast ne može ili ne ume da sprovede mere Vlade

Najnovije vesti

ZutoCvece