Korona: Đaci i distanca, nemoguća misija

Poznati vranjski lekar upozorava da je odvijanje nastave u vranjskim srednjim i osnovnim školama trenutno najveći epidemiološki rizik od širenja infekcija virusa korona, jer je, kako kaže distanca među đacima, i fizička i socijalna, nemoguća misija.

- Spas je u maskama i obavezi da se obavezno nose u svim zatvorenim prostorijama i saradnji škola sa roditeljima koji nikako ne bi smeli da prikrivaju sumnjiva stanja svoje dece, kako se ne bi desilo da se zaraza nesmetano širi -, savetuje poznati lekar iz Vranja, sagovornik InfoVransjkih.

Poznatog lekara čudi što se skrivalo da je jedan đak oboleo od korone pre desetak dana.

- To nam je u četvrtak saopštila gradska većnica za obrazovanje, ali sa zakašnjenjem od "desetak" dana, što nije dobro, jer je taj učenik bio potencijalni faktor infekcije većeg broja drugih đaka. Po vranjskom slučaju, dakle, ispada da je ministar prosvete govorio istinu, a većnica istinu, ali naknadno saopštenu javnosti -, konstatuje sagovornik InfoVranjskih.

U vranjskim kovid bolnicama trenutno je na lečenju 20 pacijenata, pozitivnih na COVID 19 je sedmoro osoba, a slobodno je 160 postelja, jer su primljena tri pacijenta.

Broj pregleda u kovid ambulanti se lagano povećava, jer je prema poslednjem izveštaju ukupno bilo 87 pregleda, ali broj prvih pregleda je u stagnaciji, bilo ih je 40 kao i prethodnog dana.

Najnovije vesti

ZutoCvece