Konkurs za stipendije Fondacije DIVAC

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa grupom donatora, raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima iz najosetljivijih grupa na teritoriji Srbije.

- Posebnu prednost pri dodeli stipendija imaće učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti i slično - kaže se u saopštenju fondacije.

Fondacija Ana i Vlade Divac, kroz program „Divac stipendije“, kontinuirano pomaže deci iz najugroženijih društvenih grupa kako bi imali jednake startne pozicije u toku školovanja, što posledično dovodi do smanjenja nivoa siromaštva, socijalne isključenosti i diskriminacije.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju, kao i učenici koji su učestvovali i postizali uspehe na različitim takmičenjima ili ostvarivali dobre sportske rezultate.

Učenici koji budu izabrani na konkursu biće u obavezi da najmanje četiri sata mesečno volontiraju i tako doprinesu promociji kulture davanja u našem društvu.

Konkurs će biti otvoren od 20. avgusta 2018. do 7. septembra 2018. godine.

Detalje konkursa možete videti na web prezentaciji Fondacije Ana i Vlade Divac:

https://www.divac.com/Konkursi/2485/KONKURS-ZA-DODELU-STIPENDIJA-UCENICIMA-ZA-SKOLSKU.shtml

Najnovije vesti

ZutoCvece