KONAČNO: Radovi na banjskom šetalištu POČINJU U UTORAK

Sve je konačno dogovoreno, početak izgradnje pešačke zone u Vranjskoj Banji kreće u utorak 20. avgusta, a po osnovu dogovora između predstavnika Grada Vranja i GrO Vranjska Banja i glavnog izvođača, preševske firme «Saba Belča», saznaju InfoVranjske.

- Dogovoreno je da se «preskoči» Preobraženje, pa da prvi radovi krenu u utorak.To znači da sve mora da bude završeno baš na «Dan Republike», 29. novembra, rok je sto dana, što nije slučajno s obzirom na ideološku bliskost nekadašnjih komunista i aktuelnih vlastodržaca naprednjaka - zaključuje sagovornik InfoVranjskih iz banjske opštine.

Izvor InfoVranjskih najavljuje i nove drame na trasi budućeg šetališta.

- Zauzet je kategoričan stav da sve što postoji na trasi kao prepreka bude uklonjeno, naravno, silom, jer do sada je dato poprilično vremena privatnicima da uklone svoje objekte sa zemljišta u državnoj svojini, što nisu svi učinili. Očekuju se dramatični događaji kada teške mašine udare na ono što nije uklonjeno - fatalista je sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «glavne drame odvijaće se na parnoj strani buduće pešačke zone».

- Na neparnoj strani svi su se pomirili sa sudbinom, pa ne očekujemo incidente i sukobe, ali na parnoj strani sporan je objekat najstarijeg privatnika u Vranjskoj Banji koji maše papirima još iz turskog zemana i koji se kontinuirano parničio sa državom po sudovima decenijama - napominje sagovornik InfoVranjskih iz banjske opštine.

Izvor portala potencira «da će glavni podizvođač biti preduzeće «5D» iz Panevlja.

- To nije nimalo slučajno, «5D» je godinama miljenik gradske vlasti u Vranju i opštinske vlasti u Vranjskoj Banji i već je angažovan da sa svojim mašinskim parkom obavlja radove na poprečnoj saobraćajnici od Mesne zajednice do Zdravstvene stanice - ističe sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Gonzaga samo te pratim.

Koja papirologija bre sto je Spasa na Blagorotku Pape i Miki pirgu prodao zemljiste na 99 god po ceni od 7 rsd po kvadratu a nakon toga kod Papi ko vise nudi pljeske picance ili salate. More docice odozgo

Najnovije vesti

PALA MIRBA među socijalistima »

Socijalisti na jugu Srbije ne miruju, nego, sudeći bar prema najnovijim dešvanjima, prave ozbiljne pripreme za naredne i...
AluTerm plus