KON: Situacija je pod kontrolom, JOŠ 10 novoobolelih

U Vranju je prema poslednjim podacima od 82 uzorka testiranih u Nišu i Beogradu 10 osoba pozitivno na COVID 19, saznaju InfoVranjske iz izvora u Zdravstvenom centru u Vranju.

Procenat pozitivnih na virus koronu ovde je 12,2 odsto u odnosu na broj testiranih uzoraka, što je šest puta više u odnosu na republički postotak koji jedva prelazi 2 odsto.

Novih 10 slučajeva u Vranju vezano je za osobe koje su članovi porodica inficiranih radnika u ovdašnjim većim fabrikama, ali su svi sa lakšom kliničkom slikom.

U Srbiji od 5.189 testiranih uzoraka, pozitivno na virus koronu je 105 lica, a prvi put od početka epidemije nije bilo smrtnih ishoda, što je dr Predrag Kon, vodeći epidemiolog u zemlji ocenio «kao početak intenzivnog slabljenja virusa».

- Situacija je ekscesna, svakako da je tu bilo propusta, to drugačije ne može da se desi, ali bitno je da se sada svi izoluju, oni koji su pozitivni, i da se vodi računa i da se prate kontakti, što se već radi - izjavio je Kon.

On je dodao i da misli da je situacija "pod ozbiljnom kontrolom".

S. Kostić

Komentari

Ako je bilo propusta, cija je odgovornost??? U pitanju je zdravlje ljudi, do juce ste kaznjavali ljude po 50.000 dinara za izlazak da obidju svoje starije, iako su mozda morali a sad niko nije odgovoran???? Sta radi taj krizni stab??? Zasto primaju plate ti ljudi??? Hapsite novinare koji iznose istinu, a sta je ovde istina???

Istina je da se blize izbori, treba ici u kampanju, povratiti na silu poljuljano poverenje gradjana, zaraditi poene i pobediti na izborima po svaku cenu. Epidemija se ne uklapa u tu sliku, treba je izbrisati carobnim stapicem.

Pisanje tekstova po recima sagovornika REKLA KAZALA.

Ove novine/portal jedino i iskljucivo pisu istinu. Za tvoju informaciju botino " sve se zna", tako je sve se zna!

Najnovije vesti

ZutoCvece