Koji Vranjanac je UHAPŠEN zbog PRANJA 100 MILIONA EVRA?

Među 11 uhapšenih lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo neosnovanog povraćaja PDV-a i "pranja" novca, nalazi se i privrednik iz Vranja, privatnik, saznaju InfoVranjske.

Kako InfoVranjske saznaju stanovnik Ogledne stanice inače poznat kao "jak" privatnik i ugledni prirednik iz Vranja, koji je kapital stekao najpre u Simpu da bi se onda pretežno bavio trgovinom, ali i preradom drveta.

On je zajedno sa ostalom desetoricom "kolega" izvršio krivična dela neosnovan povraćaj PDV-a u iznosu od 542 miliona dinara i "pranje" novca od preko 441 milion dinara, što je ostvareno su preko privrednog društva iz Subotice i to tako što se poslovanje odvijalo na sivom tržištu, gde je fizičkim licima prodavana roba za gotovinu i bez izdavanja računa.

Nezakonito stečenim novcem po osnovi povraćaja PDV plaćane su carinske i poreske obaveze, kupovina deviza i vršene su uplate drugim privrednim društvima.

Privrednik iz Vranja upao je ovaj "biznis" preko beogradske veze, a osim privrednika iz Vranja i Beograda u zatvor su dospeli i "biznimsni" iz Subotice, Pančeva i Dobanovaca.

Vranjanac i ostala "bratija" su uz krivičnu prijavu predati Posebnom odelenju za suzbijanje korupcije Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Komentari

Да неје онј сас Ферари?

Sve cusmo al ne cusmo ime gazde

Goran Đorđević

Pa koji je biznismen, ime i prezime! Vi iz infovranjskih ili izmisljate ili poluinformacije plasirate. Ako ste toliko hrabri onda imenujte punim imenom i prezimenom, ako pak niste katanac na kapiju.

Ime, braćo, ime, a ne zvona i praporci...

Ovo je sica kolko su Gradjeviska ekipa trojac
Antic -Antanasijevic-Antic uzeli.
Javna tajna je da Bobe tapetar bez 1000e nista ne radi
Pola Banju je izgradio na crno
A gde zaglavi tu je Jovana da ga prekrije papirima.
Za apsu su samo tako.
Sta li se ceka vise???
Nagradnjo pitanje je samo datum kad ce biti iza resetaka
A bice toga jako uskoro
Trafike ce mu docu glave

Najnovije vesti

Hanska MUKA sa otkupom višnje »

Proizvođači višnje iz opština Vladičin Han i Surdulica nezadovojni su cenom, statusom i ukupnom organizacijom otkupa ovo...

FIJASKO slavlja SNS-a u Surdulici »

Slavlje SNS u Surduliuci, posle ponovljenih parlamentarnih izbora u sredu, doživelo je potpuni fijasko, javljaju građani...

Sramota vredna 300 miliona »

Pre tačno osam godina, na današnji dan izgorelo je pozorište "Bora Stanković" u Vranju. Danas, osam godina kasnije, dire...
ZutoCvece