Ko je, zapravo, novi ministar Novica Tončev?

U sredu je u Skupštini Srbije izabrana nova Vlada, a jedan od ministara biće i Novica Tončev, prvi južnosrpski ministar posle Dragana Tomića, koji je takođe bio ministar bez portfelja, ali i potpredsednik Vlade u vreme Mirka Marjanovića, znači pre 25 godina.

Tončev je rođen je 1962. godine u Nišu, diplomirao je 1989. godine na Građevinskom fakultetu u Nišu i aktuleni je i dugogodišnji vlasnik građevinskog preduzeća “Tončev gradnja” u Surdulici, gde je bio predsednik opštine, da bi do danas, od 2014. godine, kada postaje poslanik, u svom gradu bio predsednik lokalne Skupštine.

Tončev je dugogodišnji “Baja” u Surdulici, gde je u poslednja dva navrata dva puta do kolena potukao naprednjake na izborima, a pored ostalog ima vlasništvo i u medijima, jer poseduje i lokalnu kablovsku mrežu i suvlasnik je Surduličke Radio Televizije.

Politička karijera Novice Tončeva duga je i zanimljiva.

Počeo je kao član SPS-a i odbornik lokalnoj Skupštini od 1996. godine, da bi tek od 2000. do 2004. godine zauzeo mesto potpredsednika opštine Surdulice.

Ovakav razvoj ga nije zadovoljio pa Tončev napušta SPS i na izborima 2008. godine nastupio sa GG “Za našu Surdulicu”, a nakon uspeha na izborima i formiranja vlasti izabran je za predsednika opštine.

Naredne 2009. godine pada mirba sa SPS-om i Tončev se vraća svojima.

Turbulentne izbore i promenu vlasti u Srbiji 2012. godine Tončev kao da ne primećuje, jer ponovo katastrofalno pobeđuje SNS i ponovo postaje predsednik Surdulice.

Krajem maja 2014. godine Tončev se, kao poslanik, zbog mogućeg sukoba interesa, povlači sa mesta predsednika Surdulice i postaje predsednik tamošnje Skupštine.

Od tada je neprekidno poslanik SPS-a, a trenutno je i potpredsednik SPS-a i koordinator te stranke za jugoistok Srbije.

Tončev je značajan faktor i u fudbalu, praktično vodi surduličkog superligaša Radnika, predsednik je FS RIS i šef komisije za hitna pitanja i potpredsednik FSS-a.

Oženjen je i otac dvoje dece.

SSB

ZAKLETVA

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije - tekst je zakletve koju su izgovorili novi ministri.

Komentari

Ovo je jos jedna sramota Srbije. Covek se obogatio zahvaljujuci politickim kombinacijama.

E moji vi nazadnjaci, jadni li ste kad ne mozete nista drugo da mu nadjete sem ovog opste mesta "obogatio se na politici". Istiniti podatak za sve vas: kad je Novica Toncev prvi put postao Predsednik Opstine Surdulica on je SVOJIM parama tj, o trosku firme "Toncev Gradnja" finansirao renoviranje (malo je reci) oronule zgrade opstine. Pored toga covek je sluzbeno vozilo prethodnog Predsednika Opstine dao na upotrebu drugim opstinskim sluzbama a za sluzbena putovanja koristio za sve vreme trajanja mandata iskljucivo sopstveni automobil. To je susta suprotnost nazadnjacima u Vranju koji su sa druge strane jedva docekali da po dolasku na vlast sluzbena kola upotrebljavaju u privatne svrhe. Ne mogu i necu da kazem da je covek svetac - daleko od toga da znam bas sve o njemu - ali ono sto znam je dovoljno da mogu da kazem da je Novica Toncev ljudina u odnosu na bilo kog nazadnjaka iz Pcinjskog Okruga.

Новица Тончев је,прича се,ваш спонзор-500€ недељно на Еко пумпи.

Bivša prijateljice,500 € je tako sitna para da je cak sitnija i od tebe same.

Najnovije vesti

ZutoCvece