KO je zaista POBEDIO na lokalnim izborima u Vranju?

Otužno zvuči samohvala Unije mladih SNS u Vranju u saopštenju od petka 31. jula «da je uspeh njihove stranke na izborima za parlament Grada Vranja nezabeležen u istoriji svih lokalnih izbora».

Oa tvrdnja, očigledno za unutar stranačku upotrebu, srpskim rečima rečeno, masna je laž.

Najpre, brojevi.

Vranje ima 72.000 glasača, od kojih, verovatno oduševljeni politikom SNS-a, njih 50 odsto uopšte nije izašlo na izbore, pa je u situaciji kada se SNS takmičio sa samim sobom, na raspolaganju bilo oko 35.000 glasova.

U toj situaciji, lista „Vučić – Za našu decu“, dakle ne SNS, u Vranju je osvojila, ajde, recimo, 50 odsto glasova, što je oko 17.000 birača.

Ili, SNS ovde vlada sa osvojenih 17.000 glasova od mogućih 70.000, dakle sa 24,67 odsto podrške birača!

Dakle, to je sve pre nego ubedljivo, a vrlo daleko od nekadašnjih rezultata vodećih lokalnih stranaka na izborima.

Ako oni sami ne znaju, neko bi morao tim mladim ljudima da pojasni da je najuspešniji izborni rezultat na izborima u Vranju ostvarila Socijalistička partija Srbije, 9. decembra 1990. godine, kada je osvojila svih 65 odborničkih mandata.

Dakle, ne 26 odsto kao SNS, nego 100 odsto, što je za oko 75 odsto više od 25 odsto.

Više. Ne manje.

Nezavisno od činjenice da je izborni sistem na prvim višestranačkim izborima u Vranju bio većinski i nije realno odražavao volju biračkog tela, kao i da je SPS, kao naslednica Saveza komunista imala ogromne institucionalne prednosti nad opozicionim strankama i počinila niz nepravilnosti i izbornih krađa, taj rezultat je za 30 godina izbornog nadmetanja ostao nezabeležen.

Izuzetan uspeh na lokalnim izborima u Vranju zabeležili su vranjski socijalisti i na lokalnim izborima 24. sptembra 2000. godine, kada su od 65 odborničkih mandata u lokalnom parlamentu osvojili 63 odbornika, takođe u uslovima većinskog izbornog sistema.

Prema ovim podacima, napednjaci su u Vranju 21. juna 2020. godine ostvarili jedan od najgorih rezultata koje je neka vladajuća stranka do sada u Vranju ostvarila na lokalnim izborima.

Legalitet da, legitimitet pod teškom sumnjom.

Uz to, SNS i nije izlatila na izbore, nego se borila za listu „Vučić - Za našu decu“.

Što će reći – da ne beše Vučića i gradonačelnika Milenkovića, koji je sebe tokom čitave izborbne kampanje isturao u prvi plan, ko bi glasao sa Đošu, Bulata, Mariju, Antu... a kamoli za Očinji Vid, Jovanu i Filipka?

S. Kostić – SSB

Komentari

KO? je pobedio na lokalnim izborima PA NAROD je pobedio svojim glasanjem narod je Iskorenio Žutu Kugu i njene metastaze iz Vranje.

Rodjace,ti si pomesao finte!
Zuti nikada nisu bili u sedlu u ovom gradu!

Ti si kao Palitrex zaštićen od svake nevolje, što te boli uvo!

Pobedio pametan narod koji nije glasao i nije se prodao

Mi koji nismo izašli na glasanje mi smo pobedili. A ovi lopovi iz SNS su krađom dopunili glasove do 50 proc.to znači bazirani izbori krađom. Lopovi

Mozete li da pojasnite kako je sps 1990. godine mogo da ima 100%. Je l' to znaci da su svi punoletni gradjani izasli i glasali za sps? Ili po ovoj racunici koju ste postavili da se niste mozda zeznuli za duplo pa umesto 100% da su imali manje od 50%

Stefan i Milan su odlicni. Naspram Jovane koja se previse antipaticna i prepotentna! Misli ako je otisla na stranacku akademiju i postala mladi "lider" da je uhvatila Boga da ne kazem za sta

Одлична анализа,ко жели од политичара да види где је нека се нм запита колико бирача има Врање, колико становника,нека виде колико је гласало и под којим условима и притиску.
Али било би добро да се таква анализа уради на нивоу Београда и Србије.
Па онда видите колико смо,јаки',.

Одлична анализа,ко жели од политичара да види где је нека се запита колико бирача има Врање, колико становника,нека виде колико је гласало и под којим условима и притиску.
Али било би добро да се таква анализа уради на нивоу Београда и Србије.
Па онда видите колико смо,,јаки".

Pitanje pobede u Vranje i uopste je veliko cudo. Po popisu iz 1991.god Vanje sa Vr.banjom je imalo oko 83000 stanovnika.Od toga koliko je umrlo jer vidno su sela prazna,mnogi mladi su otisli iz Vranja pa od te brojke koliko ima maloletnih,pa je pitanje odakle 70000 glasaca.Jedina mogucnost je ako su svi umrli od 80. naovamo glasali.Jeste li uopste normalni SNS uopste nije imala listu.Bile su liste recimo SPS-Ivica Dacic,Za nasu decu Aleksabdar Vucic i dr.Kako predsednik drzave moze da ima svoju listu.Kad se menjao zakon jer Tomislav Nikolic na prethodne izbore nateran je da podnese ostavku na mestu predsednika stranke da bi bio nosilac liste jer je pobedio na republicke izbore pa posle bio predsednik drzave. Kako iz SNS stranke iz Vranja mogu da budu na listu za nasu decu Aleksandar Vucic za republicki parlament da li su u koaliciju na republickom nivou a na gradskom samostalni.Ova pitanja su bitna i treba razjasniti biracima,jer su obmanuti.

Najnovije vesti

ZutoCvece