Ko je prevario VUČIĆA zbog SIMPA?

Bolje poznavaoce situacije prilično je iznenadila najava predsednika Aleksandra Vučića u subotu na Kosovu da će „Simpo“ iz Vranja obnoviti svoj pogon u Zubinom Potoku.

Kao što je poznato, ovaj pogon od aprila 2014. godine ne pripada „Simpu“, jer ga je ova kompanija poklonila Eparhiji Raško - prizrenskoj.

U ovoj situaciji, pitanje je da li je predsednik Vučić loše informisan, namerno doveden u zabludu ili je u ovoj zemlji čak i pitanje vlasništva sporno kada su neki „viši interesi“ na delu.

Čija je ideja da u Zubinom Potoku „Simpo“ obnovi pogon za proizvodnju lameliranog nameštaja i pilanu, koji je već jednom poklonio Crkvi, pa prema tome više nije “Simpov” nego Crkvin?

Još je zanimljivije pitanje zašto je ovakav plan sadašnji (i tadašnji) generalni direktor “Simpa” Slađan Disić nespogovorno prihvatio.

Da li su na delu, ekonomski ili politički razlozi, ili je plan Predsednika viđen kao još jedna šansa da se na krilima patriotizma i domoljublja osveži “Simpo” iz državnog budžeta po starom dobrom, proverenom običaju?

POKLANJANJE

Fabrika "Simpo" iz Vranja poklonila je danas Eparhiji raško-prizrenskoj svoj pogon za proizvodnju lameliranog nameštaja i pilanu u Zubinom Potoku, s idejom da na taj način obnovi njegove proizvodne i prodajne kapacitete. Kompanija "Simpo" je, što se tiče dugovanja sve dogovorila sa državom i čeka konstituisanje nove vlade da to i realizuje, izjavio je danas predsednik "Simpa" Dragomir Tomić.

Ugovor o poklonu potpisali su u Palati "Srbija" u Beogradu predsednik "Simpa" Dragomir Tomić i episkop raško-prizrenski Teodosije, uz prisustvo ministra zaduženog za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina.

Vladika raško-prizrenski Teodosije je rekao da će crkva učiniti sve da, uz pomoć države i "Simpa", pokrene proizvodnju u fabrici, objašnjavajući da je crkva, kao pravno lice, postala samo vlasnik imovine i garant njenog očuvanja, a ne rukovodilac preduzeća.

"Blic", 24. aprl 2014. godine

Na kraju, valja primetiti kakva je informisanost predsednika Aleksandra Vučića, ali i (samo)bitnost Slađana Disića i ostalih ekonomskih planera i realizatora SNS-a.

U praksi, tako izgleda stvarna pomoć Kosovu, kao trgovina onim što nije naše, jer smo mi to tako hteli.

A predsednik Vučić najmanje je kriv u čitavoj priči, to je jasno i onima kojima ništa ovde nije jasno.

SSB

Komentari

Čista farsa Vučića. Sve je ovo događanje trenutno na KiM farsa. Dolazak Predsednika, Gaša Knježević i ostala ekipa povezanost kriminalne grupe braće Veselinović, Bečirija sponzora kosovske vlade. Sve je ovo farsa za maliu decu ali sa loše izrežiranim scenarijom. toliko improvizacije što dokazuje da se Vučić direkno dogovara sa Tačijem, Haradinejom kao i delom Vlade nezavosne republike i nepriznate Kosovo srbske liste. Strašno gledamo i takvu propagandu sa pripremom priznavanja nezavisnosti Kosova. Više ne gledamo RTS1, PINK i Hepi. Reširanje i spinovanje. Od poste prodice, zapošljavanja i sl stvarima. Toliko prozirno i jeftino tako da mi je muka

Ako ti je muka idi da povracas, a ne da visis na ovaj portal i samo komentarises i lupas gluposti u prevodu jedes gov..
Sa komentarisanje se nista ne postize samo ti i ostali postajete smesni.

Ti jedeš go..A čovek je sve u pravu . Sve što je napisao za AV je tačno. Čovek laže laže laže.......

Pa takvi zatucani seljoberi su na vlasti Srbije. Lako je da vučić upravlja prostacima i malomoznicima, toliko od mene. Ješte vi g.. još malo ali kada ih pojedete onda dolazi vaše je...nje. Zbog takvih prostaka smo doživeli dno dna grada Vranja.

Ma sto ne uhapse onog starca da objasni kako je razbucao SIMPO.Ode on lepo ostavi ljude bez poso on uziva u Alpe ajde bre ko je ovde lud.

Najnovije vesti

ZutoCvece