Ko je ojadio ZC Vranje za ČETIRI MILIONA EVRA!?

Državna revizorska institucija (DRI) iz Beograda u svom izveštaju o poslovanju Zdravstvenog centra Vranje u 2017. godini iznela je krupne primedbe i apsolutno negativno mišljenje o završnom računu i finansijskim izveštajima ove ustanove.

Prema ovom izveštaju, ukupna suma za koju, na ovaj ili onaj način, nema opravdanja, premašuje sumu od čak 472 miliona dinara, ili čak oko četiri miliona evra!!!

Uz ovo, ne treba zaboraviti da blokada ZC Vranje (otvorena potraživanja, p.a) u ovom času premašuje milijardu dinara, ili čak oko 8,2 miliona evra, pa se može oceniti da je ukupna dubioza ZC Vranje u ovom času veća od 12 miliona evra.

Da bi se shvatile razmere ove katastrofe, mora se naglasiti da ti milioni evra odonse na stvarna dugovanja, bilo da se ona vide na računu ili su pak provučena kroz knjige, na šta ustvari DRI i opominje.

Posle ovakvog izveštaja, potpuno je opravdano pitanje mnogih zainteresovanih: po kojim zakonima i pravilnicima su rađeni finansijski izveštaji, ako već nisu po zakonima i pravilnicima države Srbije?

- Zašto sada ne reaguju nadležni državni organi i sankcionišu krivce za ovako velike nepravilnosti? - pitanje je koje postavlja ne mali broj sagovornika InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po izveštaju DRI, netačno su prikazani podaci u završnom računu ZC Vranje za 2017. godinu u najmanjem iznosu od 247,42 miliona dinara, a umanjeno su iskazane i obaveze ZC Vranje po raznim osnovama u bilansu stanja od 208,34 miliona dinara na ime nabavki, kredita, kamata i drugih obaveza!

Takođe su prema navodima DRI umanjeno prikazane obaveze prema Fondu zdravstvenog osiguranja u iznosu od 10,1 milion dinara, „za iznos ostvarenih prava zaposlenih za vreme privremene sprečenosti za rad preko 30 dana“!?

U izveštaju DRI takođe stoji «da su manje prikazane vrednosti zgrada i građevinskih objekata u ZC Vranje, a u iznosu od 7,17 miliona dinara, za koliko je umanjeno evidentirana oprema iz donacija!

Čudi li nekoga što se onda u ovoj ustanovi iznose nagađanja i pretpostavke «da je deo te opreme završio na privatnim klinikama»!?

Takođe su u finansijskim izveštajima ZC Vranje, prema DRI, manje evidentirane vanbilansne aktive u iznosu od 4,46 miliona dinara, jer „nisu evidentirana vozila dobijena na korišćenje, pa se opet postavlja pitanje gde su ta vozila“!?

Mobilni telefoni su takođe «izbegli» evidentiranje u iznosu od 2,26 miliona dinara, kao i računarski softver u iznosu od 1.006.000 dinara!?

Zgrada novog hirurškog bloka u izgradnji u finansijskim izveštajima ZC Vranje za 2017. godinu je posebna priča, jer je iskazana kao završena investicija u iznosu od 10,9 miliona dinara, a još je u fazi izgradnje, a za novi hirurški blok na istom kontu obračunata je vrednost ispravke od 322.000 dinara!?

Na kraju, ne sme da čudi što bi sve veći broj ljudi da pita pita rukovodstvo ove ustanove, i prethodnog direktora dr Dragana Veličkovića i aktuelnu direktorku dr Ljiljanu Antić, kako su rađeni finansijski izveštaji za završni račun ZC Vranje u prošloj godini, po kojim zakonima i pravilnicima, i ko je odgovoran za nanošenje ovolike štete ZC u Vranju»!?

I ko to toliko Voli Srbiju kad je ovako spreman da je obmane i po knjigama sakrije čak četiri miliiona evra?

I kolika je odgovornost onih koji danas spašavaju vranjsko zdravstvo, možda čak i sammi od sebe?

S. Kostić

Komentari

Krivicne prijave za rukovodstvo u 2017 godini i da se vrate pare svima od kojih je oteto..veliki su to novci..

Velicko,Vlada,Uros

Dirigentska palica ministarstvo zdravlja

Kad nema sudstva i kazni i ako su ukrali

Vlast nasa i vasa izuzev par pojedinca,ostali nemaju prava da se bune nad sudbinom zc jer kao takav i ne treba da postoji.Da li je odgovarao jedan direktor tog zc?pitanje za sve ljude jer vlast je u blokadi glavni saucesnik

Ako ste primiteli kako koji direktor se smeni nigde ih nema a neki i se iseljavaju iz Vranja

Slika govori vise od hiljadu reci..pogledajte pravnika i direktore neke..pa to ni hjuston ne bi mogo da podnese

Velicko ,Manga i Ljubić kao vrsni stucnjaci pod hitno na krivicnu odgovornost. Ovo treba zaustaviti. Štelovanje zavrsnog računa je krivicna radnja ljudi!!!

Ceo izveštaj zainteresovani mogu da pogledaju na sajtu Državne revizorske institucije ima tu svašta da se vidi. Sve je transparentno i dostupno.

Kako toj da se objavi kad gu direktorka nema na radno mesto?

Moze li dotican da gleda svoja posla i pazi oko sadasnje nabavke hrane od firmi iz Nisa

Ima dokumentacija kako hvali stomatoloski materijal za izradu proteza uzeo Pera

Odgovarace bivsa nacelnica Dragana za nenamensko trosenje jer je pokrivala bivse direktore Vladu i Zvonka

Sadasnja nacelnica finansija svesno pokriva legalnu pljacku medicinakog centra od strane vrlog pravnika odgovarace za to

Pravnik reketira dobavljace za hranu, reagense, sanitetetskog materijala i to sve LEGALNO

Doticna radi krajnje sumljivo tendere u Domu zdravlja u Trgovistu na kojim su cene vece od trzisnih.

Da se ispita visina tuzbi lekara za rad nedeljom i neko konacno da odgovara

Tuzbe za putne troakove iz 2014 2015 i 2016 godine 1300 radnika puta 50000 dinara svaka tuzba i niko ne odgovara sramota

Javne nabavke šou!

Ima li ko hrabrosti da objavi prave izvestaje Vodovoda, Gradske uprave, Parking servisa...

E moj Boske.Gonze 2 milijarde u bulu,Veličko 1 milijarda,a ti baš te briga kuluraš po Beogradskim kafićima.Ali kad se ovo bludničenje završi ti ćeš upamti najveći ceh platiti

Policija,sudstvo i sve institucije nemaju prava da gone nijedno pravno lice nakon ove vesti

Abre pa 4 dinara li su?tugo majke nego za 4 dinara apsite

Da se ispita i nestanak posteljina na odeljenju za hemodijalizu koje je doniralo udruzenje obolelih.

Koje kuce i zasto su vam dali automobile na koriscenje

Abe Velicko i Mango sto ce rabotite sd kad je Snežana oslobodjena od krivicnu odgovornost? Znajete li da batina ima dva kraja?

ODGOVORNO LICE REVIZIJE DRAGAN VELICKOVIC.192 zrrr halo dobar dan ima li koga?

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece