KO ISPADA: Višak po DVA VEĆNIKA i DVA POMOĆNIKA

U Vranju je u toku javna rasprava o novom Statutu grada Vranja, koja, sudeći po prisutnima u velikoj supštinskoj sali u sredu, ne interesuje ama baš nikoga.

Kako je obajasnio predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, izmene Statuta nužne su zbog usklađivanja sa zakonskom regulativom, ali je njihovu pravu suštinu otkrila većnica za socijalu Danijela Milosavljević.

- Nacrt predviđa da se broj gradskih većnika sa dosadašnjih 11 smanjuje na devet, a broj pomoćnika sa dosadašnjih pet na tri. Za gradsku opštinu Vranjska Banja izmenama je predviđeno povećanje broja odbornika od 15 na 19 i smanjenje broja pomoćnika sa tri na jednog - rekla je Milosavljević.

Čim se ovo čulo u javnosti, odmah je počela licitacija sa imenima onih koji bi mogli ostati bez posla kao pomoćnici gradonačelnika ili većnici.

Prema prvim najavama iz Grada, bez posla većnika će svakako ostati Miroljub doktor Stanković, većnik za zdravstvo, i to pre svega zbog činjenice da u dosadašnjem dvogodišnjem radu ništa nije uspeo da uradi niti se trudio po bilo kom pitanju, a pri tome je još i penzioner koji zarađuje najviše od svih ljudi u Gradskoj upravi.

Za drugu kartu za ispadanje ima više kandidata, a prvi je Nenad Đorđević Neši, većnik za sport, koji je em uništio resurs kojim se bavi, em je jedini favorit gradonačelnika Milenkovića, pa po onoj „kad ginu naši neka ginu i njihovi“ ima realne šanse da se vrati u vrtić.

Nesigurna je i poziicija Žikice Antanasijevića, ekologa iz SPS-a, kome fukcija visi u njegovoj stranci, pa nije čudo da se i on istakne i izgubi bitku za opstanak u Veću.

Male šanse za preživljavanje daju se i većniku za poljoprivredu Nebojši Mladenoviću, koji je em nov em nezapažen, dok su Kostić, Zupančić, Ivanović, Stanojević, Mladenović, Milosavljevićeva pa čak i bezlična Zorica Jović gotovo sigurni na funkcijama koje zauzimaju.

Situacija sa pomoćnicima gradonačelnika nije nimalo jasnija.

Ako se uzme u obzir da je Aleksandar Stajić predsednik SDPS-a, Nenad Veličković predstavnik SPS-a a Slavoljub Stojmenović čovek iz Vulinovog PS-a, ostaju samo Aleksandar Tomić iz JS-a i Saša Pešić, grradonačenikovo rešenje.

Mada, iznenađenja nisu nemoguća.

Naravno, ove smene neće se dogoditi sutra, ali će se dogoditi.

Do tada, javnst će uživati u ogorčenoj borbi za opstanak, pa kom opanci, tom i fotelja.

SSB

Komentari

Kakvi dte vi idoti iz vranjske, ccccc, umrecete od muke

Doktore samo napred. Iza dobrog i postoneog coveka prasina se dize

more zare igra al sve ce si bude sve ce dodje na svoje samo polako

Најгори и већници који су ојадили овај град јесте Зупанчић који је опљчкао овај град и откупио све локале и места која су могла и то све за бадава и то је милионски износ преваре, Зорица Јовић која је угурала свог мужа прво да држи семинаре он нестручан и за оно што предаје, да ради као помоћни саветник са Министарство где се сви смеју знјући његове способности онада прелазак у Медицинску школу,то је корупција коју се не памти!!!
Ми чланови снс то занмо и видимо!

Jadni ste vi koji se uzdate u Miceta, krpelja koji sisa svog domaćina do iznemoglosti, pa kad ga osuši prelazi na drugog. Ulizica i poltron, ali koštaće sns on i ostali promašeni likovi, Šone, kao Manulać. Bože imali te?

Najnovije vesti

ZutoCvece