Ko će biti NOVI DIREKTOR u ZC Vranje?

Prema legendi koja kola Zdravstvenim centrom u Vranju, glavni udar na odlazećeg direktora ZC Vranje Dragana Veličkovića desio se prošle nedelje, u režiji pomalo neočekivanog partijskog tandema, većnika za zdravstvo Miroljuba Stankovića i direktorke Bolnice Ljiljane Antić.

Na sastanku kolegijuma, glasi ta legenda, Antićeva je oštro i direktno napala Veličkovića, i „svašta mu rekla“, a kad je na delu dobila i podršku Stankovića, svima okolo, pa i Veličkoviću, bilo je jasno kud plovi zdravstveni naprednjački brod.

Posle svega, više nije pitanje odlazi li Veličković, jer on odlazi od kako je došao, nego ko bi mogao biti njegov naslednik.

I ovde nema novina, kandidati su poznati, samo se njihove šanse menjaju iz minuta u minut.

Eto, ako ne žele Ljiljanu Antić na čelu ZC-a, naprednjaci hitro moraju da isture svog čoveka za to mesto.

Ali, izgeda da Bultović i ekipa žele baš Ljiljanu Antić na čelu ZC-a, posebno što te to želja i većine načelnika odeljenja, sa kojima Antićeva, priča se, ima sasvim dobar odnos.

Ovo je ujedno i dobra prilika da odbor SNS-a u Vranju izmeri snagu i vidi da li ih iko sluša, tako što imenuje njihovog kandidata, ili od Gredlice na tamo niko ne mari za njih, pa kadroviše po Vranju kako mu padne na pamet, bez obzira na želje lokalnih naprednjaka.

Najveći Antićkin protivnik u ovom času je ortoped Dušan Aleksić, dugogodišnjii čelnik SPS-a koji je i pretrčao u SNS da bi postao, pre penzije, direktor ZC-a, jer u ovoj ustanovi još samo to nije bio.

Ali, njegove šanse nisu velike i zbog nedostatka podrške lokalnog SNS-a i zbog godina u kojima se nalazi, mada mu prednost koju daje lobiranje po Beogradu nije mala.

Praktično, ovde se rat vodi između dolazeće i odlazeće ekipe lekara u ZC, uz Miceta Stankovića, koji će svakako biti uz pobednika.

Kao najozbiljniji kandidat iz prikrajka se javlja i Danijela Civkarovski sa fizijatrije.

Njene reference nisu velike, ali je u Vranju udata u slavnu doktorsku porodicu, a u Leskovcu njen otac, takođe doktor, ima lanac apoteka „Džunić“.

Ne treba zaboraviti da je ZC Vranje i dalje pod režimmom privremene uprave, a da je glavni čovek za sređivanje stvari ovde Nebojša Dimitrijević, direktor ZC u Leskovcu.

Na kraju, kandidat za direktora je i doktor Mladen Kostić, otorinolaringolog, ako u nekakvoj podeli, što uopšte ne bi bilo čudo, SPS dobije mesto direktora ZC U Vranju.

Kao mogući kandidat ove stranke pominje se i doktor Slađan Caka Marinković, bivši predsednik opštine Vladičin Han.

Opet, možda do kraja ove već otužne sage ispliva još neko ime, kao što je Kosta Zdravković, koji je najozbiljnije pominjan kao Veličkovićev naslednik, ili neko koga farmako ekipa najviše voli, ili...

U ovom času, naravno, niko ne pita šta će biti sa ZC-om u Vranju, već se samo priča o tome ko će biti u ZC-u u Vranju.

A za posle, polako...

SSB

Komentari

Kakve odvratne face, ovo naprednjačko zlo, koje se nadvilo nad Srbijom, je najgora moguća vlast, kadrovski dno najveće, po svim pravcima i u svim sferama, ministar mafijaški pijun, većnik preletač i alkos, direktor čovek sa šifrom.

Upsssssssssssss. Ovo nije dobro za vranjsko zdravstvo. Po narodnoj "pukla tikva". Antićeva napala direktora Veličkovića uz podršku gradskog većnika Miroljuba Stankovića, penzionera, donatora ????? . Pa gospođa Antić treba da bude poslednja osoba koja može napadati direktora jer je i ona deo rukovodećeg tima bolnice. Kako to. Ona poštena ovi loši momci. Neka samo ona iznese kolka je njena zarada sa upisanim svojim prekovremenim satima i kolko uzima od naroda iz narodne kase. Bože koji su ovo licemerni likovi. Za ovo mesto treba dovesti čoveka koji uopšte nema putera na glavi. dosta više vraćanja "istrošenog i lošeg" kadra tipa Dušana Aleksića, bivšeg socijaliste i poznatog po mnogim aferama koje vuće svojim "repom". Daj nekog doktra, normalnog čoveka koji ne pripada nijednoj stranci, čoveka koji treba da napokon preseče ovu agoniju propasti zdravstva u gradu. Kakvi bre amateri tipa Danijele Civkarovski koja želi da bude direktor. Kao što rekoh bolnica i zdravstveni centar nije poligon direktorovanja, prolaza kao na stazi lepote, ovo je baš veliki zalogaj, koska onoga ko prihvati.Ako se uskoro ne uradi nešto što može da donese preokret, da sagleda poslovanje, odnos lekar pancijent, smanivanja troškova vranjsko zdravstvo ide po led. Svi normalni, dobri i doktori koji su pravi profesionalci odoše iz grada u sredine gde se ceni rad.Ako se ne uradi hitno poptop. Moj predlog naprednjacima, manite se politike i taborovanja. Postavite ljude koji nešto mogu promeniti, izmeniti.

MILOS PETRUSEVIC.

Tj red dovodi samo u Moravce

DACE EVE GA MILOS U MORAVCE CEL DN SLAVI POBEDU,,I CELA CARSIJA DA JECI DACE BOLAN BIJA..JAOOOOO DACKOOOO CE ODPNE IZEJA TABLET MISLIJA PLJESKA....

Ako, neka slavi, ne ulaze Hrvati svaki dan u finale. Sad ste usli i nikad vise

Sigurno nece biti niko normalan, samo gori od trenutnog, kao i uvek.

Stecajni upravnik

Ko god da dodje ceka ga dosta posla. Velickovic je uspeo da zaustavi propadanje ali ima jos puno tu da se radi za bolje pacijenata. Ko god da dodje da mu nisam u kozu, naravno ako zeli dobro ZC.

Kakvo zaustavljanje rasipase se od kradenje a zato je i najuren

Doveo od 50 na 290mil blokadu

Najbolje da dodju policija,tuzilastvo u direktorsku fotelju i da rade godinu dana 24h bez prestanka pod uslovom da su navedeni posteni

Pogledajte samo tu odvratnu facu, slika govori vise od reci... Ne bi mu dao ni ovce da cuva a on bio kao direktor, kad je mogo on ne vidim razlog da bude bilo ko..

Najnovije vesti

Opet HAOS na Dečijem »

Umesto da, nakon niza primedbi zaposlenih, trajno reše problematičnu situaciju oko organizacije rada u Dečjem dispanzeru...

Pobeda GRK-a za vrh tabele »

Ekipa GRK Mladost iz Vranja u nedelju je u okviru Prve lige “Istok” pobedila BSK iz Bujanovca sa 26:20, u utakmici koja...
ZutoCvece