KOŠTANA u ministarstvu finansija

Delegacija Inicijativnog odbora bivših radnika nekadašnje fabrike «Koštana», uz pomoć gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, uskoro kreću za Beograd na razgovore u Ministarstvu finansija o neisplaćenim platama.

- Gradonačelnik Vranja nas je primio i obećao da će prvi odlazak za Beograd iskoristiti da zakaže razgovor Inicijativnog odbora «Koštane» sa odgovornima u Ministarstvu finansija, a eventualno i u Ministarstvu privrede - navodi Ristić.

Ristić je izrazio zahvalnost Milenkoviću na prijemu, korektnom razgovoru i iskazanom razumevanju za nekadašnje radnike «Koštane».

- Gradonačelnik je takođe obećao da će obezbediti novac za put članovima delegacije Inicijativnog odbora, naravno, odmah nakon zakazivanja datuma odlaska za Beograd na razgovor u Ministarstvu finansija - saopštava Slađan Ristić.

Predsednik Inicijativnog odbora radnika nekadašnje «Koštane» još jednom je pozvao radnike da pomoć zatraže u kancelariji vranjskog advokata Jovana Aleksića.

- Potrebno je da davokatu Aleksiću prijave svoja potraživanja i nađu se na spisku za isplatu neisplaćenih plata. Treba da znaju da je ovaj advokat, posle odbijanja Vrhovnog kasacionog suda da donese odluku o isplati zarada, podneo predstavku Ustavnom sudu, a nedavno i urgentan dopis zbog činjenice da osam meseci nema odgovora iz ove sudske instance - rekao je Ristić.

Podsećamo, 1560 radnika «Koštane» pojedinačno potražuje po 115.000 dinara na ime neisplaćenih zarada i to bez zakonske zatezne kamate, a sa kamatom pojedinačno potražuju između 360.000 i 380.000 dinara.

S. Kostić

Najnovije vesti

Vranjanac izvršio samoubistvo »

Muškarac star 40 godina iz Vranja izvršio je samoubistvo u četvrtak 2. jula.Nisu poznati razlozi ovog suicida u Vranju,...
ZutoCvece