KOŠTANA ponovo među vranjskim GIMNAZIJALCIMA

Pred punom svečnom salom vranjske Gimnazije u petak je održana premijera „Koštane“ Borisava Stankovića, u izvođenju Dramske sekcije ove srednje škole.

Gledaoci su toplo pozdravili ovo ostvarenje, i nastavak tradicije pravljenja predstava u Gimnaziji u Vranju, koja je „Koštanom“ obnovljena posle nekoliko sezona prekida.

Nela Dimitrijević, profesor srpskog jezika, koja je sa grupom učesnika inicijator ovog dešavanja, kaže da nije bila oduševljena kada su učenici u decembru predložili da se sprema ''Koštana'', pre svega „znajući zahtevnost i složenost tog zadatka“.

- Ipak sam ih podržala, želeći da ispoštujem njihovu potrebu da se bave delom Bore Stankovića. Radili smo mesecima, čak i za vreme praznika, neumorno i mnogo, sami pronalazili kostime i rekvizitu donosili od kuće. Sada, kada smo na premijeri imali prepunu salu, par puta aplauz na otvorenoj sceni i ovacije na kraju, dodatno se radujem zbog toga - kaže Dimitrijevićeva.

Ona naglašava da je obnavljanje rada dramske sekcije veoma značajno, posebno ako se zna da njen rad praktično datira iz 1896. godine, kada je Radoje Domanović ovde postavio ''Gorski vijenac''.

- Gimnazija ima divne đake, talentovane i odgovorne, što se potvrdilo i ovom predstavom. To je i dodatni podstrek za dalji rad. Prva repriza biće već sledeće nedelje - najavljuje Dimitrijevićeva.

Najnovije vesti

ZutoCvece