Knjiga za danas: „Poruka u boci“, Nikolas Sparks

Nikolas Sparks (1965), američki književnik i scenarista, jedan je od najomiljenijih pripovedača širom sveta. Njegovi romani štampani su u više od 105 miliona primeraka, prevedeni su na više od 50 jezika i smatraju se svetskim hitovima. Jedanaest Sparksovih romana pretvoreno je u film.

Sparks, koji već godinama oduševljava čitaoce svojim romanima, nenadmašni talenat iskazao je u romanu „Poruka u boci“, u izdanju „Lagune“.

Ovo je nazaboravna priča o ljudskim sudbinama i iskonskoj potrebi da se pronađe prava ljubav.

Tereza Ozborn, novinarka slomljenog srca, džogirajući jednog dana na plaži pronalazi bocu sa dirljivim ljubavnim pismom. Potpisana samo slovom G, poruka je puna ljubavi i žala za preminulom suprugom. Pokazavši poruku svojim kolegama, ona i ne sluti kakve će sve događaje pokrenuti.

Terezin život se menja iz korena zbog želje da pronađe čoveka koji je napisao te prelepe misli, a potraga za njim dovodi je do Gareta, muškarca njenog života.

Kako Sparks kaže, ovo je priča o ženi koja nije verovala u ljubav i muškarcu koji je mislio da više nikada neće voleti, sve dok nisu pronašli jedno drugo.

Posebnost ovog romana leži u tome što nam je autor ispričao istinitu priču, pronašavši inspiraciju upravo u svojoj porodici, jer je njegov otac prikazan kroz lik Gareta.

„Poruka u boci“, jedna je od najiskrenijih Sparksovih priča koja nam pokazuje da ljubav nije samo za mlade i neiskusne. Bez obzira na to koliko nekada život može biti težak, uvek je moguće krenuti ponovo.

„Prava ljubav nije samo prva, već svaka kojoj damo sledeću šansu.“

Jelena Ranđelović

Najnovije vesti

ZutoCvece