KNjIGA ZA DANAS: „Kako da izlečite svoj život“, Lujza Hej

Piše: Jelena Ranđelović, Biblioteka "Bora Stanković"

Lujza Hej je poznata američka spisateljica, rođena 1926. godine u Los Anđelesu, u Kaliforniji. Iako je ceo svet zna kao ženu koja ima samo pozitivne misli, prošla je pakao u životu, uključujući nasilje, maloletničku trudnoću, mučan razvod i rak. „Život me voli i sve moje potrebe su uvek ispunjene“, jedna je od njenih afirmacija.

Iako će mnogi odmahnuti rukom  na njene mantre kojima se postiže bolji život, bez unutrašnjeg pozitivnog stava, svakodnevica lako može da postane prava noćna mora. Lujza smatra da male radosti spašavaju od srčanog udara i svojim iskustvom pomaže drugim ljudima. Iako ima punih devedeset godina, ona kaže da je ovo njen najbolji period do sada. Ljudima je dala jednostavan recept za sreću: „Pojednostavite gde možete, budite optimista i usredsredite se na rešenje, ne na problem.“

Priručnik iz popularne psihologije, „Kako da izlečite svoj život“, u izdanju „Delfi knjižare“ je do sada prodat u preko 50 miliona primeraka širom sveta. Poenta ove knjige je da nas nauči lakoći promena koje su za nas blagorodne. Čita se izuzetno lako, kao avanturistički roman. Svako poglavlje počinje jednom od njenih afirmacija i činjenicom zašto nam je tako kako jeste.

Savet autorke je da prvo knjigu pročitamo jednom, kao bilo koju drugu, a onda još jednom, uz razmišljanja, preispitivanja i primenu onoga što smo pročitali. Od strane do strane, shvatamo ko smo mi, kako smo rasli, kako se razvijala naša svest, pod kojim smo sve uticajima mogli biti i šta sve treba uraditi kako bi se naše stanje u budućnosti popravilo. Teško je oprostiti, ali autorka posebno naglašava važnost tog čina, opraštanja i sebi i drugima.

„Ključ pozitivnih promena je prihvatanje samog sebe.“

„Mi smo stoprocentno odgovorni za sve što nam se dešava.“

Ovo je izuzetna knjiga za one koji žele da unesu pozitivne promene u svoj život i da pronađu izvore samopouzdanja i ljubavi prema sebi.

Lujza Hej je jedna od najuspešnijih spisateljica današnjice, čije su knjige promenile i unapredile milione života širom sveta. Trenutno uživa u penzionerskim danima na svom imanju u blizini San Dijega.

Najnovije vesti

DEBAKL ministra MALOG u Surdulici »

Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Srbije, doživeo je klasičan debakl prilikom posete Surdulici, kada ga je u centr...
ZutoCvece