KMF VRANJE: Šansa u baražu

«Neka u sportskoj borbi i fer nadmetanju pobedi bolji u meču naša dva kluba koji su u prijateljskim odnosima», zajednička je poruka sa konferencije za medije Gradskog kluba malog fudbala Vranje i kluba Zufo iz Bujanovca, koje čeka doigravanje za plasman u Prvu futsal ligu.

Sportske okolnosti odlučile su da se u baražu za plasman u Prvu futsal ligu sastanu dve komšijske ekipe, GKMF Vranje, koje je u eliti osvojilo deveto mesto, i KMF Zufo iz Bujanovca, drugoplasirani tim Druge futsal lige.

U atmosferi svečanijoj nego što je uobičajeno na konferencijama za medije, novinarima se prvi obratio Ibro Idić, predsedniku Kluba Zufo.

- Za dve do tri godine Zufo je prešao put od najnižeg ranga do Druge futsal lige, pa je sada u prilici da se bori u baražu za ulazak u Prvu futsal ligu, što smatram velikim uspehom i našeg kluba i Bujanovca, a sa našim prijateljima iz Vranja borićemo se korektno i sportski u ovom za Bujanovac istorijskom meču - rekao je Idić.

Zadovoljstvo zbog mogućnosti da se ostane u Prvoj futsal ligi nije krio ni predsednik GKMF Vranje Ivan Stanković.

- Na kraju trogodišnjeg ciklusa ekspresno smo se vratili u elitu i sada, da tako kažem, na nesreću i za nas i za Bujanovčane igramo baraž, ali mi smo prijatelji sa našim rivalom, pa neka pobedi bolji i neka to bude trijumf fudbala - poručio je Stanković.

Binaser Arifi, menadžer Bujanovčana, ulogu favorita prepušta Vranjancima.

- Vranje je u prednosti kao stariji klub, jer Zufo je osnovan 2012. godine kao amaterski klub, pa je naš zadatak bio da ga podignemo na viši nivo - konstatovao je Arifi.

Dejan Đorđević, član Uprave GKMF Vranje, osvrnuo se na probleme u organizaciji prvog meča baraža za plasman u Prvu futsal ligu.

- Jeste organizovanje ovakve utakmice za nas rutina, ali ćemo nastojati da sve protekne u najboljem redu, jer smo prijatelji sa klubom iz Bujanovca - istakao je Đorđević.

Uprava GKMF Vranje obezbedila je za navijače kluba Zufo 100 karata, a isto toliko će Bujanovčani obezbediti za Vranjance za revaš koji se igra nedelju dana kasnije.

Prva utakmica baraža između GKMF Vranje i kluba Zufo na programu je u subotu 4. aprila u velikoj dvorani Sportske hale i počinje u 18 sati.

Najnovije vesti

Napadnut sajt Info Vranjskih »

Portal Info Vranjskih napadnut je u utorak oko 13 časova i nije radio naredna dva sata. Uspešnom akcijom naših veb maste...
ZutoCvece