Kandidat za direktora u Hemijskoj pod krivičnom prijavom

Nebojša Stanković, profesor hemije u Hemijsko-tehnološkoj školi u Vranju, kandidat je vladajuće SNS za direktora ove škole, iako je protiv njega podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj vranjskoj srednjoj školi.

- Sadašnji direktor Božidar Đorđević kandidat je za odlazak u penziju, pa se vrhuška u redovima naprednjaka odlučila da Stankovića kandiduje za direktora, on je «taze» naprednjak, preletevši u taj tabor iz Demokratske stranke, pa im ne smeta što je protiv njega podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja kada se nalazio na mestu direktora Osnovne škole «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji 2015. godine -, navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po vom izvoru, «Stankovićev greh vezan je za problem nastavnice koja nije došla na vreme na posao u banjskoj školi».

- Negde oko 20. avgusta 2015. godine, nastavnica banjske škole, umesto da dođe na posao, otišla je na more, ali je Stanković kao direktor, umesto da pokrene disciplinske mere, dozvolio da ta nastavnica bude isplaćena kao da je redovno dolazila da radi, pa je po tom osnovu protiv njega podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju -, ističe sagovornik InfoVranjskih iz Hemijsko-tehnološke škole.

Prema saznanjima InfoVranjskih, krivična prijava protiv Stankovića i dalje je u nekoj od «fijoka» Osnovnog javnog tužilaštva, ali na pitanje zašto nije procesuirana, odgovor treba potražiti u pomenutom tužilaštvu.

Podsećamo, aktuelni direktor Hemijsko-tehnološke škole Božidar Đorđević bio je direktor u andatu od 2005. do 2009. godine, a opet je biran za direktora u 2017. godini, kada je kao član SNS odneo prevagu nad Nenadom Mišićem, kandidatom SPS-a za tu funkciju.

Komentari

Selac koji nezna da hoda a umislio da moze da bude direktor.Jadna deca gde je on nastavnik a jos jadnija je ustanova gde ce on da bude direktor.Neka je Bog na pomoci Srbiji sa ovakvim likovima.

Sto si veci lopov i sto si gluplji to si u Srbiji, Napredniji. Kada he ta ameba dozivela da vodi jednu obrazovnu ustanovu znaci smo dotakli dno. Idi bre covece cuvaj ovce ako uopste i to znas da radis. E moj Bulatovicu ovo je tvoj kadar isto kao i ono Vesnice u banju. Sve sto mozete unistavate ali necete jos dugo a posle....

A ne pišete o tome da je uhapšen geometar gradske uprave zbog primanja mita. On vam nije vest, pošto je sps kadar.

Ne, o tome će da izveštavaju Zuja i RTV. Ha, ha, ha. 

Najnovije vesti

ZutoCvece