KAMBERI: Srbija ne želi Albance u svojoj državi

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da postoji saglasnost državnih organa za realizaciju Plana od sedam tačaka iz 2013. godine.

Govoreći pre sednice Predsedništva Koordinacionog tela o sudbini Kosova, predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi rekao je da se Albanci sa juga Srbije zalažu da se "preševska dolina" sagleda u celini.

- Naš stav je da se "preševska dolina" treba sagledati u celosti. Ne može samo Preševo da se pripoji Kosovu - rekao je Kamberi.

On je rekao da se na referendumu 1992. godine 98 odsto Albanaca izjasnilo da traži veću autonomiju i da želi pravo da se priključi Kosovu, ali da će videti kakav će biti ishod Briselskog dijaloga.

- Ako državno rukovodstvo stvara bauk da će Albanci zauzeti Vranje, ako se ruše konkursi na kojima učestvuju Albanci, onda država pokazuje da ne želi Albance u svojoj državi - rekao je Kamberi.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Aleksić je rekao da stanovnici te opštine ne bi pristali da budu deo Kosova i da do sada u toj opštini nije bilo inicijativa za pripajanje Kosovu.

Najnovije vesti

ZutoCvece