Kako letovanje platiti 28.500 dinara PO UČENIKU?

Grad Vranje izdvojio je 1,4 miliona dinara za besplatno letovanje organizovano za 49 učenika vranjskih osnovnih škola.

Sastanak sa roditeljima te dece u sredu su održali gradonačelnik Slobodan Milenković, većnica Zorica Jović i sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović.

Ovih 49 učenika je iz 12 osnovnih škola, a sredinom jula letovaće u Beošićima u Crnoj Gori, gde Crveni krst ima svoje odmaralište.

Utoliko više zabrinjava cena po učeniku od 28.571, 42 dinara, koliko će ovo organizovao letovanje koštati.

- Ove učenike su izabrale pedagoško-psihološke službe i uprave škola, a lokalna samouprava za boravak izdvaja 1,4 miliona dinara. Preduzete su sve mere u bezbednosnom i zdravstvenom segmentu, što je vrlo bitno - rekao je gradonačelnik Milenković, naglasivši da mu je „veoma drago“ zbog čitave priče.

Po rečima gradske većnice Zorice Jović za decu će biti organizovani različiti sadržaji, poput kreativnih radionica, tako da će biti u prilici da steknu i nove veštine, a sve je to, verovatno, ušlo u cenu koje se ni Skijatos ne bi postideo.

Sekretr Crvenog krsta Tomislav Stefanović zahvalio se na podršci rukovodstvu grada, koje je omogućilo da „prvi put, posle dužeg vremenskog perioda, đaci sa ovog područja idu besplatno na letovanje“.

Ili, prvi put posle dugačkog vremena postoji potreba da država plaća ono što je obaveza pojedinca?

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece