KAD SE LEKARI NE TRPE, aparati se zaključavaju a PACIJENTI ISPAŠTAJU

Svojevrstan skandal dogodio se u ZC Vranje, kada je direktorka Centra Ljiljana Antić zaključala kabinet za pregled debelog creva i time onemogućila pregled pacijentima koji su imali zakazan termin.

Kako saznaju Info Vranjske, kabinet je još uvek pod ključem, a pacijenti nisu u mogućnosti da koriste usluge ZC-a i tamošnjeg aparata.

- Dobili smo zakazan termin za 19. avgust, ali je kabinet za pregled debelog creva bio zaključan. Rekli su nam da je to učinila direktorka ZC Vranje dr Ljiljana Antić i da će nas ona naknadno pregledati - priča o svom «doživljaju» sa Internog pacijent koji je morao da propusti već zakazan pregled.

Po ovom izvoru, «nezadovoljni pacijenti nevoljno su napustili Interno odeljenje pošto su «poljubili» zaključana vrata kabineta za pregled debelog creva».

- Tražili smo da ako dr Antić zbog zauzetosti ne može da nas pregleda, da to učini neki drugi lekar, međutim, to nam nije dozvoljeno, pa smo i dalje na čekanju - navodi pacijent, sagovornik InfoVranjskih.

Nezadovoljni pacijenti uputili su dopis Ministarstvu zdravlja zbog nemogućnosti da budu pregledani u zakazanom terminu.

E sad, šta se tu iza brda valja?

Prema neki informacijama, Antićeva se ponašala racionalno, jer je kolonoskop, koji je sada zaključan, bio u opasnosti, pre svega da bude namerno pokvaren i tako stavljen van upotrebe.

Ovde je, izgleda, klasično reč o zavadi dve grupe doktora iz dve privatne ordinacije, u kojoj će svakako stradati interesi pacijenata.

No, stvari će se, kažu, brzo rešiti, čim iz ZC-a odu, ovih dana, oni koji su osumnjičeni za nekakve moguće nemoralne radnje.

Do tada, i ponovnog otključavanja vrata, tu su privatnici!

S. Kostić - SSB

Komentari

Ovo je strašno lopovska država. Sve dok se ne donese zakon da doktori mogu da rade samo na jednom mestu ili privatno ili u drzavno narod ionako nema para za preglede ili lečenje kvarice aparate tako da mora da idemo privatno. I da im daju veće plate oni su gladni naći će način da zarade na drugi način.

Ljiljo u svim noramlnim zemljama direktori za ovakav slučaj daju ostavku. Sad će mo te videti na delu da li ti je milija stolica od pacijenata. A da je vlast i oni koji je predvode imalo savesni, oni bi te odavno smenili. Bulatoviću pokaži se sad ili nikad.

Da ide na ispovest i glavna sestra kod pahomija

Sestra metlarka? Ona sto je prvo radila kao cistacica?

Svaka cast . Zena dosla lepo videla problem koji imamo sa komarcima . Posle cujem neka firma u ponedeljak dolazi da zaprasi .Do tada niko nista .Da bude tu gde je sto godina Ziva bila glavna sestra. Prvi sprat interno najbolji i dirktorka . Onaj kocoper napolje

Sve dok se ne ispoštuje zakon da direktor bude vanstranacka ličnosti , biće politika iznad struke a pošteni lekari i pacijenti će da trpe.

Мафија,бре.Onaj 100€ узима у приватну ординацију на слово Е...јер овај у болницу неко поквари.

Ljiljana vrlo brzo ćeš zaglibiti, već se priča kako je Mice digao ruke od tebe, vrlo dobro se zna da kad dr Micko napusti nekog sledi cunami ...

Sram je bilo . Kad donese aparat od kuće može da ga zakljuca. Obavestiti ministra o ovom samovoljnom i bezoraznom činu. Da li ona napikon završi sub spec za gastroligiju???

Zaključala državni aparat,pa otišla da radi u "Internu medicu",tamo idite pacijenti koji ste glasali SNS.Ovo ima samo u ZC Vranje.Lepo narod kaze"Koza čuva kupus".Kad je na Internom odeljenju ovako,možete misliti kakvo rasulo je na ostalim odeljenjima ZC Vranje.Pustoš SNS-a.

Sve čestitke dr Zvonku. Tesko nama kaf ode u penziju.

ovo je klasičan primer monopola. kada u maloj sredini samo jedan lekar ili dva umeju da rade
odredjenu proceduru ili mogu da šalju u ustanovu višeg ranga, oni se ponašaju kao mali bogovi i tu nastaje usko grlo. kada 10 lekara u ustanovi ume da radi kolonoskopiju ili bilo koju drugu proceduru, onda se prostor za zloupotrebu smanjuje. dakle rešenje je samo jedno - više lekara u sekundarnoj ZZ i njihova obuka. ali budući kakav kadar radi tamo i na koji način dolazi do posla bojim se da je ovo najveći domet, sreća pa znaju da se potpišu.

U Vranju jedino dr Zvonko i dr Ljilja rade preglede debelog creva, niko vise tako da tu treba traziti resenje. Ja sam pregled uradio u Surdulici u bolnici, bez placanja.

Glumite neka goveda i umisljate da ste nesto.Zaboravili ste da Bog sve vidi.Da ne pozeli covek da je na vase mesto koliko vas narod kune.Stici ce vas kazna ali ste opsednuti novcem pa to jos ne dolazi do vaz mozak ako ga imate.

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece