KAD IGRAORKA deli PARE GRAĐANA

Grad Vranje doneo je oduku o dodeli sredstava vrednih sedam miliona dinara po konkursu za sufinansiranje projekata u kulturi.

Komisija koja je radila na dodeli sredstava ni ovoga puta nije propustila priliku da novac građana dodeli kako se njima hoće, pa je spisak organizacija koje će dobiti pare ne samo dugačak, nego i veoma čudan.

Tako će pare iz budžeta grada dobiti najpre organizacija koja je potpisana sa, doslovce, “Folklorni ansanbl “Sevdah””, i to čak 1,3 miliona, ili skoro 20 odsto celokupne sume.

Društvo za koje Grad ne odvaja sredstva i ima nameru da ga ugasi zove se GKUD “Sevdah”, dakle radi se o prenošenju sredstava ne originalnoj firmi, nego drugarima Zorice Jović, čuvene igraorke i većnice za kulturu.

Projekt se zove “„Promocija kulturnog nasleđa i tradicije Vranja i juga Srbije u 2018.“, isto kao i projekt GKUD “Sevdah” za 2017. godinu, koji je, gle čuda, odobren na konkursu za humanitarne organizacije!

Šta će ove godine da promovišu za 600.000 dinara više nego prošle, ostaje da se vidi.

Po istom principu dodeljene su i pare udruženju “Euros”, i to 250.000 dinara da bi napravili “Muzičku razglednicu grada Vranja”.

Nevolja leži u činjenici da se oko te ekipe okuljaju ljudi vezani za Kancelariju za mlade u Vranju, te da su oni takođe dobili pare na konkursu za humanitarce, i to 350.000 dinara za projekat „Društvena odgovornost devijantnog ponašanja mladih“.

Humanitarci su bili i iz SUBNOR-a sa 600.000 dinara, a sada su kulturni radnici jer će za nekakvu kulturu zvanu „Negovanje slobodarske prošlosti Vranja i obeležavanje jubilarnih godišnjica“ dobiti čak 1,3 mmiliona dinara.

Isplati se, dakle, deliti nagrade Gradu, čak i ako si SUBNOR.

Jedine organizacija koja su dobile dva projekta su “Ekolult”, i to za digitalizaciju građe u Muzeju, 100.000 dinara, i za predstavu “Koštana” 70.000 dinara, i Društvo srpskih domaćina, ukupno 350.000 dinara, dok je Društvo književnika Vranja dobilo čak tri projekta ukupne vrednosti 260.000 dinara.

Da Zorica Jović, većnica za kulturu, sme da govori za Info Vranjske, verovatno bi uspela da objasni šta se u kulturi može uraditi sa 40, 50 ili 70.000 dinara, a naročito šta sa 20.000 dinara, koliko iznosi najmanji projekt odobren UG “Cug”-u.

Ali, Jovićeva ne govori za Info Vranjske pa će i ovo mešetarenje novcima građana ostati bez njenih kontemplacija.

Do daljeg.

SSB

Komentari

Peru se pare od poreza koji placamo svi. Jebem li vam mater lopovske kojoj drzavi placamo porez. Da ova banda krade. Serem ti se u ovakvu drzavu. Vise porez ovim stokama ne treba placati.

A i bolje da ne govori. Kako progovori, tako se zakopa. Bruka...

Najnovije vesti

RECKO pozitivan na KORONU »

Dragan Antić Recko, šef stručnog štaba vranjskog prvoligaša Dinama, pozitivan je na virus koronu, piše portal Mondo.Prem...
ZutoCvece