Justinova omladina: Pomoći ljudima koji ne mogu da dođu do grada

Justinova omladina je sa grupom za bezbednost i humanost obišla dve porodice u zabačenim selima zbog velike neprohodnosti i njihove nemogućnosti da dođu do grada.

 - Želeli smo da pomognemo ljudima za koje smo čuli da nikako ne mogu doći do grada. Posetili smo porodicu Pešić u selu Barelić i porodicu Spasić u selu Nova Brezovica. Do porodice Pešić pešačili smo šest kilometara, put je neprohodan, bukvalno su odsečeni od svega, a ljude smo zatekli bez hrane. Sa sobom smo poneli so, ulje, šećer, sokove i nešto voća. Sa nama je bila i doktorka M.A. da ih pregleda i dala im potrebne savete koji su se ticali njihovog zdravstvenog stanja i konzumiranja lekova – rekao je za portal Vranjske Stevan Milošević, koordinator Justinove omladine.

Do sela Nova Brezovica, kaže Stevan, takođe su pešačili jer je put neprohodan.

- Tu smo upoznali porodicu Spasić sa malim Vukašinom koji je osmi razred i koji boluje od šećerne bolesti. Dostavili smo im humanitarnu pomoć i omogućili im lekarski pregled. Porodica vodi težak život, otac se trudi da radom nadomesti sve troškove, ali posla nema uvek, i zima im je najteži period – priča Stevan.

Koordinatori grupa Justinova omladina i grupe za bezbednost i humanost, na čelu sa Stevanom Miloševićem i Nikolom Rajkovićem, izrazili su veliku zahvalnost 4. brigadi Kopnene vojske Srbije koja im je ustupila terensko vozilo.

 

J.R.

Najnovije vesti

Druga pobeda rukometaša u nizu »

Rukometni klub Vranje 1957 u osmom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» pobedio je na svom parketu u Sportskoj hali tim Zla...
Sajam Zaposljavanja