JUMKO u blokadi već OSAM GODINA

Lokalno Pozorište nije najgora firma u Vranju, sa višednevnom blokadom računa - račun vranjskog «Jumka», recimo, neprekidno je u blokadi osam godina, i to za čak 485 ilionna dinara.

- Ovako duga blokada ukazuje da «Jumko» posluje preko drugog tekućeg računa, koristeći imovinu i ime blokiranog društva i to bez naknade, a to može samo pod uslovom da ga država toleriše i ako Poreska uprava ne radi svoj posao - saopštava sagovornik InfoVranjskih iz «Jumka».

Po ovom izvoru, «ako država toleriše takvo poslovanje, onda neka ispuni svoje obaveze i pomogne ovoj fabrici».

- Pošto dozvoljava «Jumku» da posluje na ovakav, ilegalan način, neka država izdvoji iz budžetskih rezervi novčana sredstva i sanira stanje ne samo u «Jumku», već i u «Simpu» koji je u sličnom položaju - ističe sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, «Jumko» ima status akcionarskog društva i nalazi se u većinskom državnom vlasništvu, jer država poseduje 62,75 odsto akcija, a 12.367 malih akcionara 37,25 odsto.

Ukupna dugovanja «Jumka» prelaze brojku od dve milijarde dinara.

S. Kostić

Komentari

Da li će Srbija nekada da bude pravna država i da jednom bude reda? Zar zakon nije isti za sve? A male privatnike likvidirate i otvarate stečajni postupak za mnogo manja dugovanja i neizmirene obaveze.Tako je to, kada vam upravljaju partije i nesposobni partijski poslušnici.Narod ne sme više da dozvoli da nam polupismeni političari upropašćavaju fabrike i život.Pa se posle čudimo zašto radimo za 200 evra.I treba sprovesti krivični postupak protiv inspektora za privredni kriminal što ne reaguju i prikrivaju krivično delo, protiv poreskih službenika i inspektora za rad i radne odnose .Naravno da neko mora da ima odgovornost za to što je doveo firmu u takvo stanje.Probudi se Vranje jednom, da ne živimo više u mraku.

Duguju mi od 2001.nemoze ni izvrsitelj da naplati. Ali zato kad ja dugujem odma fraze pare

I STO SMETA DEBILI JEDNI NEK RADI NAROD DA IMA ZA LEBA SELJACINE NOVINARSKE . JESTE DA IMA NEKI KOJI NISU ZA TAMO.HANCANIN I ONAJ BOBICA STO SE USILIJA ALI SIROTINJA MORA DA ZIVI . SRAM VAS BILO BOLESNICI JEDNI NAJEDENI STA PISETE

Jumko je projektovan za legalizovanu pljacku tamo se najobicniji i najsitniji referenti bogate preko nabavke oni ucenjuju dobavljace i traze ogroman procenat kako bi saradjivali sa nekim dobavljacem a posle toga traze jos da bi im se platilo. Tako je jedan od sitnih referenata M.A. steko pravo bogatstvo.

A ti znaš kako to ide,mora di si ti to radio pa znaš...M.A. nije toliko dugo u Jumku da radi takve stvari,možda bi ti voleo da budeš referent nabavke u Jumku umesto M.A.
Zbog takvih kao što si ti je Jumko propadao,a sada je Jumko u usponu pa vam krivo.

Pa ove Vranjske glote iz SNS kad god se docepaju mikrofona samo o Jumku pricaju.Pa rekoste da su ljudi u Jumko srecni sto imaju poso.A jel primaju platu?I to si Djoso poserko unistio.Unistice tebe secer,skapao si se.Gotov si.Nicije nije gorelo do zore pa nece ni tvoje.

Ali zato imaju za neke polugole fackalice koje se setaju po najvisim spratovima upravne zgrade.Skoro sam bila tamo i nisam mogla da verujem koliko se takvih nakotilo U jednom trenutku pomislih da ovi rukovodioci nisu otvorili privatnu javnu kucu .Kad sam pitala sta rade te starlete tamo niko nije znao da mi odgovori.Posle u gradu nacuh da se u upravnoj zgradi YUMCA nalazi BOT KLUB SNS,pa pomislih mozda je to novi naziv za tu javnu kucu .Mozda ih placaju radnici YUMCA da im zabavljaju rukovodioce dok se ceka odblokada racuna .

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece