JUMKO dužan za struju 369 MILIONA

Od 20 najvećih državnih preduzeća Elektroprivreda Srbije trenutno potražuje 22 milijarde dinara, odnosno blizu 200 miliona evra, saopštio je EPS.

Na tom spisku, na 16 mestu najvećih dužnika je vranjski „Jumko“ sa 369 miliona dinara.

Preračunato, „Jumko“ za struju po jednom radniku duguje 242.772 dinara.

Kada radnici „Jumka“, njih 1.520, pet meseci ne bi ni jeli ni pili, kada pet meseci ne bi primali plate čiji je bruto mesečni fond oko 74 miliona dinara, tek tada bi „Jumko“ izmirio dug prema EPS.

A „Jumko“ vranjskom „Vodovodu“ duguje još toliko!

„Jumko“ nije jedini bogalj na privrednoj karti Srbije, neg ih prema podacima MMF-a ima oko 600,među kojima je i „Simpo“.

Dokle ovako, niko ne zna. Al važno je da je dobro!

R. Irić

Komentari

Pa sto ne napises da je to u najvecem delu stari dug, koji su napravili oni koje vi iz vranjskih podrzavate.

Pitajte koliko zarađuje bivši General, sadašnji penzioner gospodin lubura. Bruka Vojske Srbije. On ti košta JUMCO ukupno sa porezima, dnevnicama z putovanje i njegovom zaradom kao Direktora (na ugled sadašnjeg naprednjačkog Gradonačelnika gospodina Bulatovića iz Niša koji ima i invalidsku penziju sa šifrom) dobije bratu brat oko 250.000,00 hiljade dinara. to se odnosi za ovo šro obavlja u JUMCO. Njegova penzija kao bivšeg Brigadnog Generala oko 80.000,00 dinara i član u jednom Odboru Direktora oko 30.000,00 dinara. A gospodo vidite zašto je u Vranju sve napredno , zato što pojedinci iskeširaju preko 3000 soma evra. Ja bi zamolio gospodina Luburu, brigadnog Generala u penziji, kao časnog čoveka, mog komšiju i podnese ostavku da ga nebi na ovakav način provlačili kroz javna glasila. Mislim da kao člana SNS vaši da je i daqe pošten čovek. Lubara posle ovog pisanja a ti dobro znaš da smo komšije podnesi ostavku. Budi ono što smo skoro pričali. Budi pravi general i sada u penziji

napustam jumko ybog ovih lopova jer mi je zao svih jadnika koji rade ovde .djoso vrati se da gi jebes sve po spisku

Najnovije vesti

ZutoCvece