JUGELEKTRU prvi posao u BORE STANKOVIĆA

Posao na izmeštanju i zaštiti postojeće telekomunikacione mreže u ulici Bore Stankovića, čime će krenuti radovi na rekonstrukciji ove ulice, Grad Vranje dodelio je, preko javne nabavke, konzorcijumu koji čine „Jugelektro“ iz Vranja i „Tesla sistemi“ iz Beograda.

Čitav posao vredan je 5,9 miliona dinara, a izvođači imaju 20 dana vremena da ga završe, od dana kad počnu da rade.

Ovo praktično znači da će svaki radni dan na ovom poslu Grad koštati 295.000 dinara.

Uz to, u posebnom delu ugovora Grad se ogradio od budućih dešavanja, ugovorivši da u sred posla može doći do povećanja njegovog obima, čak i promene cene, ali sve u rasponu od najviše pet odsto.

U odluci o potpisivanju ugovora stoji da je konzorcijum koji je dobio posao bio jedini koji se prijavio na javnu nabavku, da se grad vodio kriterijumom „najniža ponuđena cena“ i da je na taj način izabran „Jugelektro“ sa partnerima.

Ono što je najzanimljivije, na oba linka, i na pozivu za ovaj posao, i na linku na kome bi trebalo da se pojavljuje odluka o dodeli ugovora, pojavljuje se nešto sasvim drugo - poziv za kupovinu benzina i odluko o dodeli tog posla.

Praktično, priča o ulici Bore Stankovića pojavljuje se u javnosti tek na samom kraju, kod zaključenja ugovora.

Treba verovati da je reč o grešci, ali, šta ako nije?

SSB

Najnovije vesti

JS predala i listu u HANU »

Jedinstvena Srbija predala je, posle Vranja i Banje, i izbornu listu za lokalne izbore u Vladičinom Hanu. Naziv liste je...
ZutoCvece