JUG: Korona ne dozvoljava opuštanje

Procenat novozaraženih lica virusom korona u odnosu na broj testiranih uzoraka i dalje je visok na jugu Srbije, za više od šest odsto premašuje procenat na nivou Srbije, pokazuju poslednji podaci zavoda za javno zdravlje u Vranju.

Od 245 testiranih uzoraka sa područja Pčinjskog okruga, 52 su pozitivna na COVID 19, što predstavlja 21,22 odsto, dok je na nivou Srbije taj procenat oko 15 odsto.

U Vranju je 29 novoinficiranih virusom korona, u Surdulici 10, Vladičinom Hanu osmoro, po dvoje u Bujanovcu, Preševu i Bosilegradu i jedno lice u Trgovištu.

U kovid ambulanti u Vranju obavljen je 151 pregleda, 52 su prva, upala pluća je dijagnostifikovana kod osmoro pacijenata, a od 61 antigenskog testa, 26 je pozitivnih.

U vranjskim kovid bolnicama na lečenju je 111 pacijenata, kod 98 je potvrđena infekcija korona virusom, na kiseoniku su 53 pacijenta, a slobodno je 49 postelja.

S. Kostić

Komentari

Lele lele samo kad cuje sef da necete da se cepite. Lele lele ce bude letenje iz fotelje samo ako ga naljutite. Doneo vam covek 2 miliona vakcine a vi mu tako vracate.. nezahvalnici jedni. Sram da vas bude

Najnovije vesti

ZutoCvece