JOVIĆ: Zabrinuti za Vranje, KAPIJU SRBIJE

Kao narodnjačka politička opcija, Nova Srbija je zabrinuta zbog demografskog pražnjenja Vranja koje ima položaj temelja i kapije Srbije, poručio je na konferenciji za novinare Mirko Jović, predsednik Izvršnog odbora Nove Srbije i jedan od prvaka Nacionalnog centra, koalicije okupljene oko NS i njenog lidera Velimira Ilića.

Jović je upozorio na «ogroman odliv stanovništva sa juga Srbije».

- Ovaj težak problem nisu rešavale sve vlade Srbije, to se ne rešava ni danas, a Vranje i jug Srbije ne sme da se prazne, jer ovde postoje uslovi za razvoj i bolji život ljudi, budući da ovo nije Somalija ili druge pustinjske zemlje, pa je čudno da nije nađen način da građani juga Srbije, ali i cele zemlje, žive bolje i komotnije u skladu sa svojim navikama, tradicionalnom proizvodnjom i civilizacijom koju su stvarali naši dedovi - istakao je Mirko Jović.

Nekadašnji lider Srpske narodne obnove, prve opozicione stranke u Srbiji 1990. godine, potencirao je značaj Vranja i juga Srbije u odnosu na ostale delove zemlje.

- Po Srbiji stalno putujemo, ali retko gde na naše konferencije za novinare imamo veće prisustvo medija kao ovde u Vranju, što znači da ovde postoji politički život i da je razvijena medijska scena, jer Nova Srbija nije neprijatelj nikome u ovoj zemlji, naprotiv, volimo Vranje i Srbiju - naglasio je Jović.

Drugi čovek Nove Srbije ocenio je «da nije slučajno što se demografski prazne Vranje, jug zemlje i čitava Srbija».

- I vi ovde u Vranju vidite da u poslednje vreme ne odlaze iz Vranja i vašeg kraja samo mladi i obrazovani ljudi, već je sve više da zemlju napuštaju ljudi srednjih godina, pa i oni najstariji, a to je sve uzrokovala ne samo i jedino loša socio-ekonomska situacija, već i užasna promena, tačnije, degeneracija na političkoj sceni na svim nivoima. U opštinama su na delu lokalne kabadahije, naopaka selekcija, tendencija kod mladih da kroz ovakvu politiku na brzinu nešto ušićare i onda odu iz zemlje - upozorio je Jović.

Predsednik IO NS se na kraju založio «za decentralizaciju zemlje praćenu ravnomernijim regionalnim razvojem, poništavanje ekonomskih sporazuma sa Evropskom Unijom radi zaštite domaće proizvodnje, očuvanjem i jačanjem nacionalne države Srbije bez neprijateljski raspoloženih nacija prema srpskom narodu i promenu izbornog sistema i važećih izbornih zakona».

S. Kostić

Komentari

Bravo Joviću. Po prezimenu, izgledu i stajlingu bi mogao da budeš i direktor Jumka, da si se rodio 20 godina, pre nego što si se rodio. SVI ste, UVEK isti, svi.

Napravice cudo na izbore,narod voli Velju.

Napraviće čudo neće za njih glasati ni svi članovi porodice
Ko voli Velju
Kome pričaš bajke
Koji ste vi .....

Drakce saznaces ko smo vrlo brzo.

Koji bre Drakče šta si zapeo za Drakčeta ko Nova Srbija za glasače
Ko će glasati za vas kada zna sa kime ste sve bili u koaliciji i u ljubavi
Prvo ste bili sa demokratama u koaliciji protiv Miloševića
Onda ste bili u koaliciji sa Vučićem protiv demokrata
Sada hoćete u koaliciji sa demokratskim delom opozicije protiv Vučića a u stvari sve vreme ste bili u koaliciji sa kriminalom za trunku vlasti
Potražite na youtube Veljine izjave i komunikaciju sa novinarima kao i političku karijeru Mirka Jovića
Onaj ko razume sve mu je jasno
Ne trujte više narod kako bi uzeli još to malo dostojanstva što mu je ostalo
Nadam se da će naredna vlast uraditi ono što nije demokratska - lustraciju

Najnovije vesti

ZutoCvece