JOVIĆ: Sve pare daćemo TELEVIZIJAMA, i to na DVA KONKURSA

Planirana sredstva iz budžeta Grada Vranja za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u 2018. godini su 17 miliona, i to 13,5 miliona za televiziju, i 3,5 miliona za ostale medije, saopštila je Zorica Jović, portparol Gradskog veća.

- Ove godine će se raspisati dva javna poziva. Jedan javni poziv za sufinansiranje projekata za proizvodnju medijskih sadržaja putem televizije i jedan javni poziv za proizvodnju medijskih sadržaja za štampane medije, internet, radio i novinske agencije – kaže Jovićeva.

Na današnjoj sednici, ističe, doneta je samo odluka o vrsti konkursa, dok će na sledećoj sednici biti raspisan i javni poziv, odnosno konkurs.

- Istovremeno će biti raspisana oba konkursa. Dosad nismo koristili ovakvu mogućnost. Ministarstvo informisanja radi na takav način, odvojeno, što zakon omogućava. Onda smo se i mi odlučili ove godine za tako nešto, poput ministarstva – objašnjava Jovićeva.

Na pitanje novinara zbog čega televizija dobija četiri puta veći iznos od svih ostalih medija, Jovićeva je rekla da je „to u suštini zbog većih troškova“.

- Složićete se sa tim da veće troškove imaju televizije nego što imaju portali ili bilo koji drugi mediji – rekla je Jovićeva.

Obradović: Režim finansira svoje medije, ostali kao pokriće

Na konferenciji je, na kraju, zaključeno, da i pored četiri puta dobijenog većeg iznosa u odnosu na druge medije, televizije će, s obzirom na to da imaju i svoje portale, po zakonu o medijima moći da konkurišu i za portale.

Medijima 15 miliona, raspisan konkurs

Komentari

Gašićevoj odnosno SNS-ovskoj televiziji će otići sve pare... finansiranje kampanje u Beogradu.

Dajte Zuji pare za rtv jer oni najobjektivnije izveštavaju. Goran Petrović 6 puta ima emisije na rtv a otpušteni radnici ni jedan minut. Da nije možda Petrović suvlasnik iste televizije.

99 naših sugradjana dobija otkaze zbog racionalizacije, a nijedna emisija nije posvećena tome. Važno da zamenik gradonačelnika Antić Nenad i Aritonović ocenjuju koje su pihtije bolje. Dajte sve pare RTV-u.

Ova zena, ako citaoci ne znaju, u Ekonomskoj skoli predaje kucanje na pisacoj masini, u zivotu nije otisla u pozoriste, ni na koncert klasicne muzike, a sada je gradski vecnik za kulturu, cisto da znate sa kim imate posla.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece