Javni konkurs sa ZUJINOM SLIKOM

Grad Vranje rešio je da svoje poslovanje dovede u okvire zakona, pa je posle višegodišnjeg divljanja u medijsko političko sferi sada raspisao konkurs za “poveravanje prenošenja sednica Skupštine”.

Podsetimo, po zakonu, prenosi Skupštine ne spadaju u javni interes, nego u komercijalnu sferu, pa se tim povodom raspisuje tender kao za svaku drugu uslugu koju plaća grad.

Još od kako je bila državna firma, RTV Vranje radi prenose Skupštine, ali zadnje dve godine nelegalno, bez konkursa, tendera, odluke Grada i sličnih zakonskih tričarija kojih se ova vlast i inače slabo drži.

Posle svega, Grad nastavlja po starom, praveći konkurs koji odgovara isključivo RTV Vranje, sa zakonski bezobalnim pojmovima kao što je “iskustvo u realizovanju direktnog televizijskog programa”.

Prema navodima konkursa, dobitnik će ovaj posao dobiti na godinu dana, a kriterijum za izbor najpovoljnije ponude biće najniža ponuđena cena.

Grad će, kako je najavljeno, plaćati uslugu po satu direktnog prenosa sednice Skupštine grada Vranja.

I sad, samo je zanimljivo, da potpisnik ovog dokumenta, predsednik Skupštine Dejan Tričković, objasni kako je i zašto skupština nelegalno prenošena već dve godine, ko je i kako to platio, zašto baš RTV Vranje i slično.

Može Tričković sada i da ćuti, ali neće moći da ćuti zauvek, tu dileme nema.

SSB

Najnovije vesti

Zaista važan MEĐUPROSTOR »

U Vranju će u ponedeljak, 21. sepembra, biti održana izložba „Međuprostor“ četiri autorki - Ane Piljić Mitrović, magistr...
ZutoCvece