Ja tebi NI DINAR, ti meni POVELJU

Na svečanoj akademiji održanoj u utorak u Domu Vojske, Gradu Vranju uručena je Povelja zahvalnosti SUBNOR-a, a povodom 70 godina postojanja te organizacije.

Povelju je primio gradonačelnik Slobodan Milenković, a dodeljena je, ako je suditi po objavi na sajtu grada, „za stalnu podršku i brojne zajedničke programske aktivnosti“.

Na prigodnoj svečanosti priznanja su uručena i 4. brigadi Kopnene vojske, PU Vranje i SUBNOR-u Srbije.

- Očuvanje kolektivnog sećanja jeste i putokaz za budućnost. Doslednost i patriotizam su državotvorni elementi lokalne samouprave, koji kroz očuvanje istorijskog pamćenja nose poruku, da su ovde živeli i žive odvažni i časni ljudi, koji su nam utkali put za budućnost. Čuvanje vrednosti narodnooslobodilačkih ratova, stalno nas opominje da borci nisu samo nosioci oružja već neumorni graditelji države - rekao je tom prilikom Milenković.

On je naglasio svoje uverenje da srpski narod nije priznavao nikakvo nametanje tuđe volje ali i da je uvek stremio miru.

Najveći gubitnici konkursa svakako su SUBNOR, koji je prošle godine dobio 600.000 dinara, a ove godine ni dinar, Omladinski savez koji je ostao bez prošlogodišnjih 120.000 dinara, kao i GKUD „Sevdah“, koji je lane imao prihod po ovom konkursu od 600.000 dinara.

Na početku zvaničnog programa prikazan je i dokumentarni film o SUBNORU nakon čega se obratio predsednik ovog gradskog udruženja Stojan Mladenović.

- Uspeli smo da u turbulentnom vremenu sačuvamo ovu organizaciju uz očuvanje patriotskog i antifašističkog kursa - rekao je Mladenović.

A kako poštovaoci ponašanja lokalne vlasti vide njeno delovanje, kako ne daje novac tradicionalnim udruženjima kao što je SUBNOR, nego svojim ljudima koji imaju organizacije tek nekoliko dana, a pri tome srećno prima plakete, pokazuje možda i ovaj komentar na portalu Info Vranjskih.

Najnovije vesti

Pronađena nestala Vranjanka »

Julijana Zdravković, koja je nestala u Vranju 21. septembra pronađena je u četvrtak, potvrđeno je u vranjskoj policiji....
ZutoCvece