Izvršitelj da budeš? Može, ali za 50.000 evra!!Ako hoćeš da budeš javni izvršitelj, može, ali to košta 30.000 do 50.000 evra, odgovorio je kratko i jasno visoki funkcioner SNS-a u Vranju advokatu zainteresovanom da advokatsku kancelariju zameni izvršiteljskom, saznaju InfoVranjske iz izvora u Zajednici advokata Vranja.

Izvor InfoVranjskih napominje «da je visokopozicionirani funkcioner SNS sve to izrekao ne trepnuvši».

- Nije trepnuo kada je «precizirao» cenu za dobijanje izvršiteljskog posla, doduše, lice mu se malo nakrivilo i dobilo «katilski» izraz! Ipak, naknadno je ponovio, «koštaćete najmanje 30.000, pa do 50.000 evra, toliko je «težak» ovaj posao - bio je neumoljiv funkcioner naprednjak iz Vranja.

Po izvoru portala, «odgovor na pitanje već «utučenog» advokata «da li zbog navedene cene ima malo izvršitelja svuda po Srbiji», takođe je bio «neumoljivo nemilosrdan»-

- Mi (??) dobro znamo koliko zarađuju javni izvršitelji, pa je «pravedno» da i mi imamo neku korist od tog posla, pošto bez nas nema posla koji tražite, pa verovatno znate da neke organizacije traže ukidanje ove institucije. Vi ste u očima naroda haračlije, pa kad je već tako, onda harač mora i državi da se plati - citira naprednjačkog funkcionera sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju zaključuje «da «Živi zid», organizaciju koja traži ukidanje izvršitelja, ne treba samo postaviti ispred izvršitelja, već i ispred postojećeg sistema koji je (izrod)io ovakve društvene odnose pljačke i otimačine».

S. Kostić

Najnovije vesti

ZutoCvece