Izložba crteža Anđele Micić iz Kragujevca

Izložba „Subjektivni doživljaj prolaznosti – metamorfoza uspomenaAnđele Micić, diplomirane slikarke iz Kragujevca, biće otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta, u petak 17. marta.

„Reč je o izložbi crteža grafitom i grafitnim puderom.

Anđela je mlada devojka koja dolazi iz Kragujevca.

U njenom radu pravi odgovarajuću konekciju između onoga što stvara, njenih ličnih stavova i nje same u celosti kao ličnosti“, kaže za InfoVranjske Goran Stanković, upravnik Galerije Narodnog univerziteta.

Anđela Micić rođena je 1992. godine.

Član je ULUS-a.

Učestvovala je na četiri samostalne izložbe i na više od 20 grupnih izložbi.

„Posmatrajući društvo danas, posebno mislim na generacije bliske mojoj, moram kritički da pristupim i primetim da su se prave vrednosti odavno razvodnile. Romantizam, avangarda pa čak i realizam, ne kao likovni i književni pravci, već kao način življenja, davno su zaboravljene.

Problem koji obrađujem, ako ga mogu nazvati problemom a da ne zvučim patetično, naveo me je na monohromatsko rešenje crteža“, navela je Anđela Micić u svom rezimeu.

Otvaranje izložbe je u petak u 19 časova, a radovi će biti izloženi do 7. aprila.

J.R.

 

 

 

 

Najnovije vesti

Dinamo bez bodova u Vranju »

Vranjski Dinamo je u 20. kolu Prve lige poražem na svom terenu od ekipe IMT iz Beograda rezultatom 1:3, poluvreme 1:1.Fu...

I posle Bosketa – Sneža »

Snežana Stanković, savetnica poverenika SNS u Surdulici Branislava Veličkovića, krenula je u žestoku kampanju sa ciljem...
ZutoCvece