Izbor direktora u Hemijsko - tehnološkoj školi

Nastavničko veće Hemijsko -tehnološke škole je glasalo za dosadašnjeg direktora Nenada Mišića.

Školski odbor se tesnom većinom izjasnio za Božu Djorđevića, člana Srpske napredne stranke. Odluku će doneti Ministarstvo obrazovanja.

Boža Djorđević dobija podršku odbora svoje stranke, nakon što je predložen za kandidata na mesto direktora od strane Saveta za obrazovanje Gradskog odbora SNS, čiji je član.

„Savet za obrazovanje GrO SNS je predložio da Boža bude kandidat za direktora Hemijsko - tehnološke škole.

Gradski odbor je jednoglasno prihvatio taj predlog i dao podršku Djorđeviću u toj kandidaturi. To nije nikakva tajna“, rekao je Slaviša BULATOVIĆ, predsednik Gradskog odbora SNS u Vranju.

Nenad Mišić koji je od 1992. do 2001. godine bio na čelu škole, potom i od 2009. do danas, nije imao, kako kaže, mnogo šta da komentariše na ovu temu.

„S obzirom na glasove Nastavničkog veća, bilo bi normalno da i Školski odbor slično glasa. Da li je to u redu i da li je normalno, druga je priča. Neću ništa da komentarišem. Boža Djorđević je moj kolega iz škole, mi ćemo sarađivati i dalje“, rekao je Mišić.

Boža Djorđević bio je direktor Hemijsko-tehnološke škole od 2005. do 2009. godine.

„Samo sam kandidat, ništa nije zvanično. Konkurs je raspisan na vreme. U njegovom sprovođenju, ispoštovana je celokupna procedura. Moj motiv za kandidaturu je da iskustvo i znanje koje posedujem, primenim u radu i unapredim rad škole, kao što sam radio u prethodnom mandatu. U pedagoškom i materijalnom pogledu, a pre svega, u organizacionom. I da još jednom doprinesem koliko mogu razvoju školstva i lokalne zajednice u kompletu“, kaže Djorđević koji iza sebe ima 19 godina rada u Hemijsko-tehnološkoj školi.

On dodaje da nikakva novost nije da je na čelu bilo koje institucije, osoba koja je član neke stranke.

„Član sam SNS, ali nikakav uticaj time nisam imao na glasanje. Ne znam ko je glasao za mene. Zastupljenost članova u Školskom odboru je tri puta tri. Uostalom, nikakvi politički skupovi se ne održavaju po školama. To nije praksa“, rekao je Djorđević.

KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU VRANjSKIH.

Najnovije vesti

Ma, parkiraj slobodno! »

Zbog radova na većini ulica u centru Grada, kojima se inače čak i ne nazire kraj u Beogradskoj ulici je konstantno - sao...
ZutoCvece