Iza uklanjanja ulične biblioteke stoje Protić i Stojmenović

Ulična biblioteka kraj spomenika Čika Mitketu u centru Vranja, koju je građanima ovog grada poklonilo Udruženje građana «Za Borino i evropsko Vranje», uklonjena je po nalogu Slavoljuba Stojmenovića, direktora JP «Urbanizam», i Miodraga Protića, člana Gradskog veća za infrastrukturu i urbanizam, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.

Saglasnost na uklanjanje poklona Udruženja BEV dali su gradonačelnik i njegovi najbliži saradnici.

- Pouzdano znam da su Stojmenović i Protić oposlili izdavanje naloga za uklanjanje ulične biblioteke, ali ne znam zašto im je to zasmetalo, budući da je u pitanju lep i baš prigodan poklon Udruženja BEV građanima Vranja!? Jasno je nakon svega zašto se iz Grada ne oglašavaju i bez odgovora su na postavljeno pitanje iz pomenutog udruženja - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala «razume» zašto niko iz gradske vlasti neće da odgovori na pitanje gde su knjige iz ulične biblioteke.

- Grad ćuti, Protić ćuti, Stojmenović, podrazumeva se, takođe ćuti, jer ako bi rekli gde su knjige, odali bi sami sebe i time direktno priznali krivicu za ovaj vandalski čin - smatra sagovornik InfoVranjskih.

Gradskoj vlasti je ovom prilikom interes građana Vranja bio u nekom desetom planu.

- Grad je uklonio poklon građanima Vranja, dakle, onima koji pune budžet iz kojeg nalogodavci ovog čina primaju plate, besramno, nečasno, strašno - ocenjuje sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik portala na kraju potencira «da ga živo zanima pozadina jednog ovakvog čina gradskih vlasti»!

- Šta je zasmetalo gradskim čelnicima što je jedno lokalpatriotsko udruženje građana, «Za Borino i evropsko Vranje», napravilo sjajan gest, poklonilo građanima uličnu biblioteku? – pita se sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

???!!!

Нек читају само сабрана дела александра вучића и контролу ума

Na nepismeni naprednjaci ne gi odgovara da narod nešto čita, osim ako neje informer, telegraf...gledaj PINK, čitaj vučićevića, prati rijaliti i će vladamo s vas ovce još 200 godine!

A tog Protića ga tolko hvalili...

Замолила бих БЕВ ако могу хранилице за птице и куце да некако направе по граду-да и ове општинске џукеле могу да замезе успут.

Ne mogu da verujem.Da li je ovo moguce?Ali kad malo bolje razmislim sta knjige znace ljudima koji su ih vidjali samo u izlogu.Mnogi od njih su sa sumnjivim diplomama tako da najverovatnije nisu citali ni one koje su im bile potrebne za ucenje a kamoli nesto drugo.Hvala vam sto ste ovo objavili jer sam se upravo spremala da Biblioteci poklonim vrlo retke i skupocene knjige sa posvetama i potpisima autora izmedju ostalog i knjigu sa potpisom velike Desanke Maksimovic koju su " veliki "strucnjaci hteli da ukinu.Ko zna gde bi moj poklon zavrsio.?U nekom podrumu ili bi nestao u necijoj privatnoj biblioteci .Sacekace kod mene neka bolja vremena jer ovi ne znaju sta znaci rec javni interes njima su u glavi samo licni interesi.

Budaletine nepismene!!!!!!

Ali ljudi, pa ovaj grad nije mentalno ni kulturoloski zreo za ovakvu lepu stvar, sta vam je ?

Najnovije vesti

ZutoCvece