Istorijski govor Šaipa Kamberija: Tužan parlament za KRAH srpske demokratije

Šaip Kamberi, narodni poslanik Ujedinjene doline-SDA Sandžaka, ocenio je u Skupštini Srbije da je zasedanje republičkog parlamenta «baš tužan dan za demokratiju».

Kamberi je jasno stavio do znanja poslanicima srpskog parmenta «da ne predstavlja ni žute, ni plave, ni crvene, već diskriminisane Albance».

- Ko bi mogao da pomisli da će jedina opozicija u Skupštini Srbije biti Albanci i Bošnjaci. Ovakav parlament ne bi mogao da proizvede ni Slobodan Milošević - rekao je Kamberi.

On je u svom govoru vlast u Srbiji nazvao autokratskom i totalitarnom, a za stanje u Srbiji rekao da u njoj „ksenofobija cveta“ i da se upućuju pretnje manjinama, koje nemaju nijedno ministarsko mesto.

Srbija je problematična sama za sebe, konstatovao je on, ukazujući da je teško bilo pomisliti da će jedina opozicija u parlamentu biti šest poslanika nacionalnih manjina.

Aleksandar Vučić i Dačić su se pokazali efikasniji od svojih političkih očeva, istakao je Kamberi, uz ocenu da je stanje u Srbiji kao u Belorusiji, samo što u Minsku ima protesta na ulicama.

On je mandatarku Anu Brnabić pozvao da poseti mesta masovnih grobnica ubijenih Albanaca u centralnoj Srbiji, Batajnicu i druge i time pokaže „kolektivnu solidarnost“ sa žrtvama i osudi ratne zločine.

Kamberi je konstatovao da su Bujanovac i Preševo pod stalnom policijskom opsadom, a pozvao je Vučića da dođe i otvori neki industrijski pogon tamo, jer su građani, bez obzira na nacionalnost, siromašni i bez posla.

On je poručio da zbog svega toga poslanička grupa koju predstavlja neće glasati za izbor nove Vlade.

Ovakvo Kamberijevo obraćanje javnosti na drutšvnim mrežama izazvalo je, začudo, mnogo više podrške nego osude.

- Dokaz da je klasno, čak i kulturno bitnije od nacionalnog je da je jedini poslanik u skupštini Srbiji koji koliko toliko predstavlja dobar deo Srba, na primer mene, sada jeste g-din Kamberi iz Preševa – piše na jednom tvitu.

Bilo kako bilo, rečeno im je u oči. Ako ih imaju.

NIV

Komentari

Babacko da li si ti normalan ili radiš za Šiptarsku obaveštajnu službu. Neka se nadležni pozabave malo pisanjem vranjskih. Prešli ste crvenu granicu

Ma nemojte da luperate ni vi iz redakcije ni Šaip. Treba da vas je sramota. Ja radim u Prepevu i znam situaciju a da su albanci hteli u vladu ne bi se povezali sa onim ludakom Ugljaninom nego bi pristupili dijalogu. Ovakvo njihovo ponašanje i koaliciju sa Suljom vidim samo kao još jednu njihovu privokaciju.

Настављате афирмативну политику Вукашина Обрадовића према његовим донаторима и непријатељима државе из УЧКПМБ.Па још и "господин".Не ваља тако.(Идемо цензура.)

Naslov jeste malo cudan I prejak,pogotovo za vas na jugu. Siptar je lepo nacrtao vlast ali tvrdenje da su ugrozeni I sve te njihove price ne stoje. To i vrapci na grani znaju.

Što se bre vi naprednjaci toliko nervirate i pljujete po vranjskim? Govornik nije pogrešio kada je rekao o"autokratskom i totalitarnom" režimu jer smo mi jedina zemlja u evropi bez opozicije. Čista diktatura, školski primer. Jedini problem je što je to izgovorio albanac. Da vas podsetim, EU - nema alternativu, je prva za slobodu govora, demokratiju, rodnu i nacionalnu ravnopravnost. Žao mi je što za vas zadruga naučno- obrazovna emusija i pink sve i sva. Pametni ste mi i inteligentni kao teletabisi.

Gospođo,ako ste gospođa,program pa na izbore! Ubedite prvo sebe pa i mene,koji nisam glasao za nikoga,da glasam za vas,tj.za program i partiju. Ovako niti Vi niti ja niti bilo ko, ko nije izašao na izbore nema pravo da se ljuti. Poštujmo pre svega sebe i svoje dostojanstvo.

Treba prijatelju pre svega čuvati zdravlje i brinuti o sebi,a ne o likovima iz tzv."albansko-bošnjaške elite".Ipak Vi prijatelju ste rođeni i živite u Srbiji,ako mrzite srbe i zemlju u kojoj ste rođeni i živite,onda Vi mrzite i samog sebe. Inače čim Vas neko"napada" Vi odmah plačete i zovete pomoć,bilo bi lepo da i tada budete ovako "hrabri". Ovo što pišete je ipak u najmanju ruku sramota.

Порталу врањских. Дај људи дали сте слишали оптужбе албанских националиста. То што је Напредна странка је тренутно коректор Владе РС, али молим Вас држите се мало српског достојанства. Наши националсни иснтереси су да срспки народ опстане у времену тешке ситуације али није то оправдање да поједини албански националисти јоји нису добили место Министра да пљују по земљи где су држављани, имају пасош Републике Србије. Ми Срби немамо резерву државу, тако што морамо стати поново албанском национализму и шовинизму. Мисалим да по0једини људи су погрешно схватили објаву портала Врањских. Српство је бр.1

Kada ćete Vi iz Vranjskih kod Kamberija na slavu?

Najnovije vesti

ZutoCvece