IPA projekt Više škole:GDE SU PARE?

IPA projekat nekadašnje Više škole, pa Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, sada visokoškolske jedinice Akademije vaspitačko-tehničkih strukovnih studija u Nišu, prema stavkama iz finansijskog obračuna «težak» je više od 70.000 evra, a ne 20.000 kako stoji u postojećem ugovoru, saznaju InfoVranjske.

- Neko, naravno, iz tadašnjeg rukovodećg kadra na čelu sa ondašnjim direktorkama, od 19. maja 2017. do 27. marta 2019. godine, najpre Svetlanom Trajković, a zatim i Ljiljanom Đorđević, pokušao je da prikrije stvarnu «težinu» projekta prekogranične saradnje sa Blagojevgradom u Bugarskoj!? Ugovor na engleskom jeziku je strogo čuvan do današnjih dana od zaposlenih u Višoj školi - priča sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «zloupotreba je bilo i to se skrivalo od zaposlenih i sindikata».

- Primera radi, za prevođenje ugovora plaćeno je 262.000 dinara, ili 7.000 evra, «Mulbery agenciji», a prevoda nema!? Ako nema prevoda, kako to da je prevod papreno plaćen - pita se sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala navodi još neke sumnjive stavke uvidom u finansijski obračun realizacije projekta IPA.

- Za organizaciju je utrošeno 1.163.218 dinara, ili 10.700 evra, pa pitam šta je to što je u organizaciji ovog projekta toliko koštalo - čudi se sagovornik InfoVranjskih.

Čaša žuči zaposlenih se prelila kada su na osnovu analitičkog konta saznali da je škola uzela 1. januara kratkoročnu pozajmicu od Olivere Dimitrijević, supruge Nebojše Dimitrijevića, profesora škole i jednog od učesnika IPA projekta, u iznosu od 563.000 dinara, odnosno, 8.000 evra!?

- Prvo, otkud jednoj učiteljici, Oliveri Dimitrijević, toliki novac, a drugo i najvažnije, kako je fizičko lice moglo da učestvuje u pozajmici novca, sa kakvim interesima, baš kao da se zatvarala nekakva finansijska konstrukcija... Kao da se neko prepao u školi nakon pisanja InfoVranjskih o IPA projektu - pretpostavlja sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju ulogu Dimitrijevića i njegove supruge dovodi u vezu sa delovanjem Rotari kluba u Vranju i njegovim vezama sa istim klubom u Blagojevgradu!

- Dimitrijević je na položaju predsednika Rotari kluba zamenio Đorđa Đorđevića, supruga Ljiljane Veličković, bivše direktorke škole, dakle, sve je to nekako umreženo i uvezano, pa zaposleni pozivaju nadležne državne organe da se pozabave slučajem projekta IPA i u vezi s tim saslušaju bračni par Dimitrijević, direktorke Trajković i Đorđević i uzbunjivače iz škole - poručuje sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Najnovije vesti

Golfom na Renoa, pa u Bolnicu »

Kod sela Korbevac pored Banje došlo je do teškog udesa u kome je jedna osoba teže povređena, saoštila je policija.Prema...
ZutoCvece