INSPEKTOR RADIŠA U AKCIJI: Pozorište krije kako deli pare svojima

Nenad Jović, direktor Pozorišta «Bora Stanković» u Vranju, nije odgovorio na pitanja novinara InfoVranjskihpo zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, jer mu za davanje odgovora na postavljena pitanja «fali» ugovor o radu novinara sa svojom medijskom kućom.

Da, Jović se nekim čudom pretvorio u inspektora rada, ali i jasno pokazao da pojma nema o zakonu, niti ga on interesuje.

Ali, iza maske neznanja i nesposobnosti krije se, zapravo, namera da se nešto sakrije.

Šta je ovog puta u pitanju?

Na novinarska pitanja o honoraru beogradskog glumca Aleksandra Dunića i njegovom ugovoru sa Pozorištem u Vranju, u kome je nekoliko dana igrao monodramu za decu, direktor Jović je odgovorio «da će odgovoriti na postavljena pitanja i dostaviti tražena dokumenta, ali samo pod uslovom da novinar portala dostavi svoj ugovor o radu»!?

Jović je ovim prekršio Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja koji daje pravo novinarima, ali i bilo kom građaninu, da dobiju odgovore na svoja pitanja vezana za informacije od javnog značaja, a preuzeo je i posao inspekcije rada, iako nema ugovor sa tom inspekcijom!

Naravno, izmisliće Jović još ko zna šta samo da sakrije od javnosti kako pare građana, upravo pomoću takvih marioneta kakva je on, pelaze iz budžeta u džepove naprednjačkih vedeta.

Ovo Joviću nije prvi put, jer je slične dilove imao prilikom „gostovanja“ Lepomira Ivkovića i Tihomira Arsića, pa je dobro izučio zanat sakrivanja.

No, ništa tajnom nije ostalo, pa ni Jović neće uspeti da sakrije šta sve radi i za čije babe zdravje.

A onda...

S. Kostić - SSB

Komentari

Ovi su prekrsili puno Zakone. Eto vazno da je nas drug Jogi dobio pozoriste i to izvrsno na sudu i sada isplacuju njihove manipulacije i nesposobnos gde su postenog coveka najurili i to preko 5.miliona dinara. To je napredno nema sta. Samo sto su dno dna u svakom segmentu zivota

Ma sto su dno nego ima li bre neko da odgovara za to?ko je potpisao za tog coveka otkaz

Propast SNS!!! Gradjani treba da se zapitaju koga Grad iz budzeta sve tamo placa iz budzeta , razumem da su zaposlili mlade glumce ali 10 novozaposljenih sa zanatskim smerivima stvarno neznam sta rade u pozoristu osim sto primaju plate ....

Ma sve stručnjaci...i ovaj direktor od mesara u Rodu na direktora u pozorište... Malo li je

Lično sam upoznao nepismenu b....u. Garantujem da pre ove funkcije u bioskop nije usao, a kamo li pozoriste. Dno, dna. Moj savet je da malo cita i da se obrazuje, da ne blati samoga sebe!

Kakav si komentar napisao suvisno je da komentarisem o tvom obrazovanju! "Coveku se sve moze oprostiti osim uspeha"- nazalost!! Ja sam imao prilike da porazgovaram sa direktorom pozorista,covek je na svom mestu maksimalno korektan, komunikativan i OBRAZOVAN. Tako da mi prvenstveno vaspitanje ne dozvoljava da pisem i pljujem coveka samo zato sto ne volim SNS.

Najnovije vesti

AluTerm plus