INSPEKCIJA na strani građana, GRAD mešetari sa INVESTITORIMA

Odeljenje republičke urbanističko-građevinske inspekcije Nišavskog upravnog okruga, obavestilo je nezadovoljne građane Vranja, žitelje ulica Radoja Domanovića, Ohridske i Užičke, da je podnelo prigovor Gradskom veću Grada Vranja 16. jula u vezi izgradnje stambenog objekta u njihovoj okolini.

Prema dostupnim podacima, objekat će biti spratnosti Po+P+3+Pk na katastraskim parcelama broj 4794, 4779, 4793-deo i 4778-deo KO Vranje 1 u Vranju, u „rupi“ između tih ulica, na zemljištu u vlasništvu sekretara skupštine Grada Marka Tričkovića i direktorke Doma zdravlja Jadranke Ajanović.

Republička inspekcija se odlučila na ovaj prigovor kojim osporava planiranu izgradnju na zahtev građana navedenih ulica, koji su kolektivno, zajedno sa pojedincem Jovicom Antonijevićem, podneli ovoj instituciji, posle izvršenog inspekcijskog nadzora, utvrdivši brojne propuste lokalne samouprave u Vranju.

Republička inspekcija je konstatovala «neusklađenost urbanističkog projekta sa planom i to na više tačaka».

- Nije dato obrazloženje o mogućnostima oduzimanja delova parcela 4793 i 4778, samim tim se ne može utvrditi da li će nakon formiranja predmetne građevinske parcele i oduzimanja navedenih parcela postojeći objekti na istim biti u skladu sa planom - stoji, između ostalog u obrazloženju izveštaja o inspekcijskom nadzoru.

U ovom izveštaju praktično je potvrđeno da su građani navedenih vranjskih ulica bili u pravu kada su tvrdili da nije dobro regulisana horizontalna regulacija, odnosno, «rastojanje od granica parcele i objekata, pa se ne može utvrditi da li su rastojanja usklađena sa pravilima iz plana»!

U izveštaju Republičke inspekcije još se stavljaju primedbe na projekat Grada Vranja «da nema mogućnosti za korišćenje dela parcele za zelenilo i da projektovanje dve krovne etaže nije u skladu sa planom».

Podsećamo, pored zahteva Republičkoj inspekciji, 70 žitelja ulica Radoja Domanovića, Ohridske i Užičke podneli su peticiju Gradu Vranju u kojoj traže da se stornira izgradnja stambene zgrade visine 18 metara, zbog mogućnosti da ugrozi šest porodica i njihove kuće, od kojih je deo parcele na trasi buduće ulice prilaz do njihovih domova u privatnoj svojini!

Biće jako zanimljivo kako će na prigovor Republičke inspekcije reagovati Gradsko veće, a građani tri vranjske ulice već traže odgovornost vodećih ličnosti lokalne samouprave!

S. Kostić

Komentari

Da li vi stvarno mislite da ce prigovorom nesto da se promeno.kako da ne.

sto ne vidite kako je objekat izgradjen na k.parceli 7248/1 u stefana prvovencanog 228 i ako moze da mi objasnite kako ja ko invalid da udjem u svoje dvoriste jer mi parkiraju vozila a nijedna institucija ne preuzima nisto sem sto prebacuje loptu od jednog na drugog

Bas je na strani gradjana! Tako je investitor kod kostanine fabrike digao ceo sprat vise od dozvoljenog i niko ne reaguje. Da ne pricamo sto nema ni table sa podacima sta se zida i na osnovu kojih dozvola sto je obavezno po zakonu. Ali naravno da se sve radi u tajnosti i mimo zakona a niko ne reaguje!

Tu parcelu kod Kostane smo par puta prijavljivali kod Gradjevinske inspektorke Snezane ali doticna radi za pare i pravi se luda da preuzme bilo sta a ljude pise i zatvara im gradilista za svoje kakve sitnice i gluposti
Pod hitno preispitati sve njene radnje.
Sramota je sta se radi kod fabrili kostane ljudi nemogu da izadju iz zgrade pored
Nema table nema projavljenih radnika nema plana nema nista
Cela dva sprata zadnja u krovu su bez dozvole.
Sneza je sve to kriva.

Jeste li culi da postoji EVropski sud koji ce doakati svim uzurpatorima zakona
Sa ovim nema igranja da se urszumite ti Marko i ti Jadranka!Cekamo stav Grada!!!@

I nad popom ima vladika!Pa ako ste na vlasti ne znaci da cemo vam dozviti da se ponasate kao harambase.Eto vam povrsine van grada pa pravite Koloseume.Nemate prava da nam uzimate mir i ono sto je nase od pamtiveka.Sklanjajte se sto dalje!

Ma, ta je i dobra. Da vidite arhitektonsko cudo u 22. decembar!!! Metar od ulice sa sve strane, sa druge dve isuvise blizu susednim objektima

Care Joco Antonijevicu,ti si najaci ijaci si od onoga sa kuciki Liferanca,napravija covek kucu na medju,oce da otkupi tj plac za jeftine pare i da si se prosiri,zasto da se zida zgrada kad on ce si toj dobije,svaka ti cast ,tisi caaar

Opet ta Ajanovicka... Znaci da nije bas izgubljena kad je zloupotreba u pitanju... Prvo nepotizam na poslu u vidu zaposljavanja sina pa sada i ovo...

Shvatili su mnogi koja je to pokvarena zena, profiterka kakva se retko srece...kao izgubljen slucaj deluje na prvi pogled a zapravo maherka!Ali... ceka je dug i bolan proces a i tog ljigavog njenog rodjaka koga je uvela u prljavu pricu...Da , da1

Pred svitanje jje najmracnije. I ovo zlo ce biti obuzdano i sankcionisano po novim zakonima.

Pa ti SNS nazovi kadrovi svakodnevno prave teske glupsti sto vidimo, a sta li tek ne vidimo.!Najuriti takve sa funkcija...dokle trpeti siledzijstvo.

Zalosno je koliko zavisti,mrznje ,ruznih reci i zla ima u svima Vama,draga gospodo izgleda da vam niko nikada nije govorio o zivotu i kulturi zbog toga je i toliki vas nivo razmisljanja, zalosno

Ne mozete se sakriti iza necije zavisti,vas bezobrazluk je isuvise očigledan i javan.Vi se brukate javno o nije vas sramota.

Najnovije vesti

ZutoCvece