INCIDENT ILI IZMIŠLJOTINA: Ragmi MUSTAFA zadržan na granici sa KOSOVOM

Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA), zadržan je u petak 7. septembra kasno popodne na integrisanom kontrolnom punktu Depce – Mučibaba, na administrativnoj liniji sa Kosovom.

Istoga dana, po dolasku u Preševo, on je u 23 sata sazvao konferenciju za novinare na kojoj je rekao da ga je srpska policija, bez ikakvog objašnjenja, zadržala sat vremena na kontrolnom punktu Depce – Mučibaba.

- Po povratku iz Gnjilana, bez bilo kakvog objašnjenja i bez ikakvog razloga, bio sam primoran da čitav sat čekam na granici sa Kosovom, što je slučaj bez presedana – rekao je Mustafa.

Ragmi Mustafa je takođe rekao da on i DPA oštro osuđuju ovaj „flagrantan ispad srpske policije“, koji je, kako je rekao, organizovala država Srbija.

Na konferenciji je takođe rekao da je ovo još jedan dokaz da institucije Vlade Srbije, bez obzira na sve signale iz Brisela, „nastavljaju sa zlostavljanjem pripadnika albanske nacionalne zajednice“.

- Tražimo od MUP-a Srbije preciznu informaciju o razlozima ovog čina, a od kancelarije Misije OEBS i drugih međunarodnih organizacija, da se pozabave ovim i sličnim slučajevima postupanja sa Albancima na graničnom prelazu – zaključio je Mustafa.

Međutim, pripadnici granične policije i Policijske stanice u Preševu

u subotu ujutru su bili zatečeni informacijama sa pres konferencije Ragmija Mustafe u Preševu.

Oni tvrde da je Ragmi Mustafa zlonamerno izneo više netačnih i tendencioznih podataka i bez i jednog valjanog razloga optužio pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i organe države Srbije.

- Ragmi Mustafa je na punkt stigao u 18,00 časova i posle redovne kontrole, koja je trajala 20 minuta, u 18,20 časova, bez ikakvih problema, nastavio put – saopštio nam je naš izvor u Policijskoj stanici u Preševu.

R. Irić

Najnovije vesti

VASILJEVIĆ debitovao za ZVEZDU »

Nikola Vasiljević, doskorašnji golman surduličkog superligaša Radnika, a sada čuvar mreže beogradske Crvene zvezde, debi...

I OŽEGOVIĆ napustio Dinamo »

Miloš Ožegović, zadnji vezni igrač Dinama, sedmi je fudbaler koji je napustio redove vranjskog prvoligaša.Ožegović je pr...
ZutoCvece