IMA LI KRAJA GULJENJU KOŽE: Putarina skuplja 12 ODSTO!

Zoran Drobnjak, generalni direktor JP «Putevi Srbije», najavio je u izjavi za RTS, a prenosi Agencija Beta, «da će od 1. avgusta putarina na srpskim drumovima biti uvećana za 12 odsto».

Novo dranje građana Srbije od strane države i aktuelne vlasti Drobnjak je obrazložio «manjkom sredstava za kvalitetno održavanje puteva», ali je «primetio» i «da je cena putarina na domaćim putevima najniža u regionu»!?

U prvim reagovanjima na najavu koja je «obradovala» sve srpske vozače da će od 1. avgusta plaćati 12 odsto skuplju putarinu, nezavisni ekonomisti ocenjuju «da je u pitanju napor vlasti da finansijski sačuva sposobnost «Puteva Srbije» da isplaćuje plate SNS armiji novih upošljenika,a nikako manjak sredstava za održavanje domaćih drumskih saobraćajnica».

Zvuči pomalo ironično, ali se na kraju izjave o najavi poskupljenja putarine Drobnjak «pohvalio» da ove godine «Putevi Srbije» očekuju 60 miliona vozila na srpskim putevima!

Sada je sasvim jasno gde će se slivati dobar deo novca od naplate putarina na domaćim putevima!

S. Kostić

Najnovije vesti

Težak ispit za odbojkaše »

Odbojkaški klub Vranje u četvrtom kolu Druge lige «Istok» dočekuju na svom parketu ekipu Hajduk Veljka iz Negotina.Susre...
Sajam Zaposljavanja