ILIĆ: Nikome NI PEDALJ naše teritorije

Aktuelna državna vlast ne sme da se odrekne ni pedlja naše teritorije na jugu Srbije, jer je taj prostor strateški važan za državu, pa ne smemo dozvoliti da autoput i železnica na Koridoru 10 pripadnu nekakvoj državi Kosovo, jer je i to naša teritorija, poručio je u izjavi za InfoVranjske Velimir Ilić, predsednik opozicione Nove Srbije, prilikom boravka u Vranju.

Ilić otvara dilemu u vezi pojma «razgraničenje» koje zastupa aktuelna vlast u Srbiji.

- Voleo bih da znam šta zapravo znači razgraničenje, šta sadrži taj pojam, da li je to ustupanje naših teritorija Albancima, da li je to razmena teritorija po principu jug Srbije za sever Kosova, šta time želi sadašnja vlast, to treba da kažu, jer, morali bi da znaju da sever Kosova nikada nije bio u njegovom sastavu, već je komunistička vlast to dala nekadašnjoj pokrajini - objašnjava Ilić.

Lider Nove Srbije još jednom upozorava «da se niko ne sme igrati sa strateški važnim prostorom na jugu zemlje».

- Jug Srbije je u strateškom smislu uvek bio važan za ovu zemlju, nisu ga slučajno u vojno-strateškoj terminologiji zvali «meki trbuh Srbije», jer na tom relativno uskom prostoru južno od Grdeličke klisure, pa do makedonsko-srpske granice, prolaze najvažnije saobraćajnice, naša veza sa Makedonijom i dalje sa Grčkom, dakle, nema trgovanja sa našom zemljom - upozorava Ilić.

Velimir Ilić, na kraju, sugeriše aktuelnoj vlasti da u borbi za Kosovo i Metohiju zatraži prestanak misije Euleksa na Kosovu i uloge Evropske Unije i povratak problema u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Rezoluciji 1244.

S. Kostić

Komentari

Bez bager nema resenje,Srbija je na sam pocetak gradjanskog rata,ovo nije bilo OD SV.SAVU PA DO DANASNJI DAN.Ustani Srbijo,Vostani Srbine!

Veljo glavni u moj grad covek koji je zavrsio fakultet pa onda srednju skolu,evo sad kod njega su primecene seksualne aktivnosti naglo.

Najnovije vesti

Rukomet: Drugi poraz Vranjanaca »

Rukometni klub Vranje 1957 u drugom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» izgubio je utakmicu od Zlatara u Novoj Varoši rezu...
ZutoCvece