Igranje gluvih telefona sa Centrom za socijalni rad

Imajući u vidu tragične događaje koji se u poslednje vreme dešavaju u ili u blizini centara za socijalni rad po Srbiji, Info Vranjske su pokušale da saznaju kakva je situacija u tom pogledu u Vranju i koje preventivne mere bezednosti i zaštite potencijalnih žrtava i svojih službenika preduzima vranjski Centar za socijalni rad kako bi se sprečile neželjene situacije u Vranju.

Dragana Arsić, direktorka Centra za socijalni rad, najpre je rekla novinaru Info Vranjskih da je na službenom putu, ali da sve informacije u njeno odustvu može pružiti Milena Jovanović, rukovodilac službe.

Nakon nekoliko telefonskih poziva, Info Vranjske su uspele da kontaktiraju Milenu Jovanović koja je kazala da „prvo mora da se lično čuje sa direktorkom i proveri da li sme da pruži tražene informacije“.

NASILjE U PORODICI: U 2015. evidentirano 108 prijava

Na naknadni poziv novinara, Jovanovićeva je rekla da ipak „ne sme bilo šta da kaže, jer joj direktorka nije dopustila da iznosi bilo kakve informacije“.

A ko sme i ko može, novinaru nije odgovoreno.

Na ponovne pozive direktorka Dragana Arsić se nije javljala na telefon sve do momenta objavljivanja ove vesti.

Podsećanja radi, M.N. (43) u sredu popodne u Beogradu nožem je ubio bivšu suprugu Maju Dj. (38) i svog četvorogodišnjeg sina ispred Centra za socijalni rad u beogradskom naselju Rakovica.

Dok su pokušavali da spasu ženu i dete, povređena su i tri službenika Centra.

Stravičan zločin dogodio se samo nedelju dana nakon što je suprug ubio Olgu Lovrić (39) ispred za Centra za socijalni rad u Novom Beogradu.

J.R.

Komentari

U Centru za socijalni rad radim od 2009. godine, ovakvo stanje, amaterizam, neznanje, nikada nije bilo. U ovom haosu samo molimo Boga svaki dan da se nesto ne desi. Nema podrske iz lokalne samouprave, Prihvatna stanica i Sigurna kuca su u rasulu, sve sto je godinama gradjeno i stvarano samo se raspada i razgradjuje, cekamo dan kada ce neko da strada ili da se na ove ustanove stavi katanac. Prethodna vlast, koju sam i ja pljuvala drzala nas je kao pod katanac, ali se znalo ko sta radi, ko kad i gde ide i imalo je za sve. U pola noci da pozovete vecnika znao je koliko je zrtava, gde su smestene, gde da ih sakrijemo, koga da zovemo, koji predmet u kojoj je fazi, a direktor je morao da se javlja u svako doba na telefon, ako se neko od radnika ne javi, sutra dan na poso je pod sedativima dolazio, ali nije bilo zrtava. Ovo sada je anarhija, ne ide na dobro, desice se zlo.

Najnovije vesti

ZutoCvece