I SVE PO ZAKONU: Dinamo ipak POLA MILIONA

FK Dinamo iz Vranja posle odlaska Dragana Antića Recka u niški Radnički suočava se sa problemima nedostatka para za normalno odvijanje prvenstvenih utakmica u Prvoj ligi, ali i sa igračkim problemima u prvom timu koji se bori za titulu prvaka i plasman u Super ligu Srbije.

Validni sagovornik Info Vranjskih koji je želeo da ostane anoniman tvrdi da je «lokalna samouprava pokušala da pomogne Dinamu preko jednog vranjskog javnog preduzeća».

- Preko računa jednog javnog preduzeća čije se ime krije, Dinamu je nedavno uplaćeno pola miliona dinara, a to je usledilo nakon bezuspešnog pokušaja gradskih vlastodržaca da sa računa sportskog kluba koji je u raspodeli novca iz gradskog budžeta dobio određena sredstva, skine deo novca i prebaci ga Dinamu - objašnjava sagovornik Vranjskih.

FK Dinamo je u krizi ne samo kada su u pitanju novčana sredstva, već i na sportskom polju, «jer ima problema sa igračkim kadrom u prvom timu», poručuje «Dinamovac», sagovornik Vranjskih.

- U prva četiri kola prolećnog dela šampionata u Prvoj ligi, Dinamo je zabeležio dve pobede i dva poraza, što je neuspeh za klub koji pretenduje da osvoji titulu prvaka. Mnogo je teži problem što «neko» ko ima uticaja na sastavljanje prvog tima pravi kardinalne greške po pitanju izbora igrača i time negativno utiče na igru ekipe, što se odrazilo na rezultate - kaže sagovornik.

Gnevni «Dinamovac» po imenu navodi nekoliko fudbalera koji, kako kaže, «ne zaslužuju da igraju za prvi tim».

- Na meču sa Slobodom iz Užica, svedoci smo, publika se smejala pojedinim igračima, ali odgovorni to nikako da vide, da određeni igrači nisu za prvi tim, ali igraju očigledno iz «posebnih razloga», dok mnogo bolji igrači «greju» klupu - ističe sagovornik Vranjskih iz tabora Dinama.

Podsećamo, Dinamo je u prolećnom delu prvensttva kod kuće pobedio Teleoptik iz Zemuna i Slobodu iz Užica «minimalcem» 1:0, a izgubio u gostima od Inđije sa 2:0 i Temnića sa 2:1, pa mu se novosadski Proleter, glavni konkurent za titulu približio na svega dva boda zaostatka.

S. Kostić

Komentari

U nase bolesno drustvo gde su vrednosti zamenjene i gde kvantitet pobedjuje kvalitet,tako i u fudbalu vlada ubedjenje da su igraci sa strane bolji od domacih igraca.Svi mi to znamo da nije tacno,ali fudbalski radnici Vranja ne mogu da se oslobode one narodne"U tudjega tatka pogolema patka".Zato su dosljaci uvek bolji od starosedeoca.

Који је допринос граду и коју вајду има град од ФК Динамо,па се у овој небитници толике паре бацају на то,да ми неко објасни?..Или је у питању интерес мале групе тзв.менаГера и осталих г.вана из спортског савеза?

Najnovije vesti

ZutoCvece