HOROR U TRGOVIŠTU: Prebijali slepu majku DO SMRTI

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Martina (38) i Dejana Aleksića (31) iz Trgovišta, kojima zbog nasilja u porodici preti kazna od pet do deset godina zatvora.

Starica Javorka Aleksić je pod misterioznim okolnostima u porodičnoj kući u Trgovištu umrla u popodnevnim časovima 23. februara 2018.

Mada se isprva sumnjalo da su je njeni sinovi, rođena braća, nasmrt pretukla majku, sudski veštaci utvrdili su da batine nisu uzrok smrti slepe i bolesne starice.

Vršilac funkcije osnovnog javnog tužioca Milica Petković izjavila je za “Alo” da nalazi niškog Zavoda za sudsku medicinu potvrđuju da povrede na telu nisu u uzročnoj vezi sa smrću starice.

Ispostavilo se da će braća odgovarati zbog toga što su često tukla i maltretirala majku, a ne i za teško mučko ubistvo.

Mada je nesrećna žena preminula 23. februara, sinovi su njenu smrt dežurnoj službi Doma zdravlja u Trgovištu prijavili tek tri dana kasnije?!

Doktorka koja je konstatovala smrt opazila je sumnjive modrice i krv na glavi leša, pa je slučaj prijavila Policijskoj stanici u ovom gradu.

Posle smrti braća su majku smestila u krevet, gde su je držali do 26. novembra.

Dejan i Martin su tri dana razmišljali kako da se reše majčinog tela, ali su pozvali Dom zdravlja i u toku istražnog postupka priznali da su ubili majku.

Izvor novina “Alo” potvrdio je da su se braća žalila prijateljima kako više ne mogu da brinu o slepoj, bolesnoj I teško pokretnoj majci, koja je pre 30 godina ostala udovica sa petoro dece.

Javorka Aleksić godinama je nadničila da bi prehranila nejač.

Hvalila je Martina, žalila se na bahato ponašanje Dejana, koji je zbog krađe drva robijao 15 meseci.

Dejan je početkom 2017. godine brutalno pretukao majku,koja je nekoliko meseci provela u prihvatnoj stanici u Vranju.

V.V.P.

Najnovije vesti

ZutoCvece