HOAS U VRANJU: Poplave na tri različita mesta u gradu (VIDEO)

Zorka Apostolović, usamljena starica od 82 godine, uzalud je pozivala "Vodovod" zbog izlivanja šahte odmah pored kuće u kojoj živi, uplašena zbog mogućnosti da velika količina vode ugrozi njenu kuću u ulici Ratka Pavlovića broj tri u naselju Šapranački rid.

- Jaka kiša koja pada od ponedeljka do utorka gotovo bez prekida, preti da poplavi podrum i samu kuću, pa sam pozvala radnike "Vodovoda" koji preko puta rade, ali su mi hladno odgovorili "šta da ti radimo, nano", oglušili su se o moj poziv -, uplakana i razočarana starica požalila se novinaru portala InfoVranjske.

Slika "vodenog haosa" pored ove kuće je jeziva; iz šahta izbija voda kao da vri, polako se akumulira i preti da poplavi podrum i celu kuću, dok sirota žena krši ruke i neprekidno šeta, osmatrajući vodu koja nadolazi.

U Vranju je tokom noći između ponedeljka i utorka i u utorak do 15 sati palo više od 40 litara kiše na metru kvadratnom, reke su tekle ulicama grada, izlile su se brojne šahte na atmosferskoj kanalizaciji, jer kapacitet protoka nije mogao da primi ogromnu količinu kišnice, pa su pešaci posebno bili ugroženi, ali i mnoge kuće čiji su podrumi i dvorišta potopljeni.

U naselju gornja Čaršija u ulici Poljaničkoj takođe je bilo problema sa kanalizacijom što je izvazvalo pravo poplavu u toj ulici, javljuju građani sa lica mesta i šalju ilustrativni video.

Na kraju do poplave je došlo i u dispanzeru za žene DZ Vranje, o čemu rečito govori video.

- Gumene čizme rabota, nema drugo - vajkaju se medinske sestre ZC Vranje.

S. Kostić - SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece