HITAN sastanak o KORONI u Nišu, najavljen “nimalo lak” period

Uprava Kliničkog centra u Nišu obavestila je javnost da će u toj ustanovi, a na inicijativu ministra Lončara, u sredu u 13 časova biti održan HITAN sastanak u vezi sa organizacijom rada i koordinacijom između ustanova, prilikom zbrinjavanja i lečenja covid pacijenata sa juga Srbije.

U saopštenju se kaže da će Uprava niškog KC i komisija za borbu protiv covid 19 na čijem je čelu prof. dr Radmilo Janković, po odluci nadležnih organa, biti nosilac celokupne organizacije i međusobne saradnje svih regionalnih zdravstvenih ustanova.

Iako ljudi iz vranjskog zdravstva ništa javno nisu saopštili o hitnosti i važnosti ovog sastanka, njihove niške kolege obelodanile su da će njemu, zbog težine situacije, prisustvovati više od 20 direktora zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova, “a kako bi zajedničkim radom, tokom trajanja trećeg talasa epidemije, jug Srbije bio u potpunosti spreman za maksimalno angažovanje u zbrinjavanju svih obolelih, na što kvalitetniji i efikasniji način”.

Klinički centar Niš još jednom je pozvao sve građane da poštuju propisane epidemiološke mere i time, pre svega, sačuvaju svoje zdravlje i pomognu sebi, ali i celokupnom medicinskom osoblju, “koje se već punih sedam meseci, nesebično i bespoštedno bori za zdravlje i živote obolelih od covida 19”.

Saopštenje se završava konstatacijom da je KC Niš “u potpunosti spreman za treći talas epidemije i predstojeći zimski period, koji prema rečima epidemiologa, neće biti nimalo lak”.

Na sramotu onih koji su ga pisali, i tugu onih koji ga čitaju, saopštenje se završava besmislenom političkom parolom njihovog Vođe, prema kome "predaja, ni u kom slučaju, nije opcija", čisto da onih 60 posto građana koji na izborima nisu podržali ovakvo samoreklamiranje znaju na čemu su u jednom od najtežih perioda ove zemlje.

SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece