HAN postaje regionalni privredni lider

Već drugi mesec zaredom opština Vladičin Han ima najveći prosečan rast neto isplaćenih zarada u Srbiji u odnosu na prošlu godinu, pokazuju analize Republičkog zavoda za statistiku.

Sa rastom od 11,7 odsto u avgustu i 11,1 odsto u septembru, u odnosu na iste mesece prošle godine, Vladičin Han je prvo mesto u Srbiji izborio u konkurenciji 174 opštine i 29 gradova.

Prosečna zarada oko 3.800 zaposlenih u Vladičinom Hanu u avgustu ove godine iznosila je 41.436, a u septembru 39.411 dinara.

Da ovakav rast zarada u poslednja dva analizirana meseca nije slučajnost, svedoče i podaci da je ova opština u junu (11,7) i julu (11,9 odsto) bila na druga na ovoj listi, iza opštine Lučane, a ispred opštine Beočin.

Podsetimo da su u junu ove godine, sa neto iznosom od 44.245 dinara, zaposleni u opštini Vladičin Han imali najveću prosečnu zaradu u Pčinjskom okrugu.

Tako, iz meseca u mesec, opština Vladičin Han polako preuzima ulogu regionalnog privrednog lidera.

Naglom usponu privrede Vladičinog Hana poslednjih dve-tri godine, pored turskog „Teklasa“ sa 700 zaposlenih, doprineli su „Nektar“ sa preko 300, pa „Belanova“, Smelting i drugi.

Goran Mladenović, predsednik opštine Vladičin Han konstatuje da su i sa ovakvim rezultatima svi na jugu Srbije još itekako daleko od republičkih standarda.

- Za nas u Vladičinom Hanu ovakav rast prosečnih zarada, posle desetak godina pravog beznađa, govori da smo mi definitivno na putu ozdravljenja naše privrede – kaže Mladenović.

R. Irić

Komentari

Гонзики,туј ли сте? Читате ли,слепци? Хан,бре,Град! Цело Врање-Доњоврање,селендру направисте и све уназадисте. Лопурде!!!

Svaka cast za Han. Goran nalazi resenja za sve a ne daje otkaze i ne preti otkazima zaposlenima. Vec nalazi resenja. Trudi se covek. Svaka cast

Najnovije vesti

AluTerm plus