GROT: Situacija pod punom kontrolom

Generalni direktor rudnika "Grot" Zlatko Dragosavljević u izjavi za InfoVranjske, povodom vesti "Trovanje ugljen monoksidom u rudniku "Grot"" pojasnio je da se u ovom preduzeću dogodila nezgoda, kada je jednom rudaru u radilištu pozlilo zbog nedostatka kiseonika.

- Kada je rudaru pozilo, njegove kolege odmah su došle da pomognu, njega su izvukli iz rudarskih prostorija, dok se to dešavalo drugi rudar je pao i povredio rebro. Mi smo odmah reagovali i odveli rudare na pregled u bolnicu - rekao je Dragosavljević.

Generalni direktor rudnika potvrdio je da dvojica rudara nemaju nikakve poslediće, dok je jednom rudaru konstantovano naprsnuće jednog rebra.

- Ovo se desilo usled velike vremenske promene, koja se desila u ovom delu Srbije pre dva dana. Uticaj spoljne klime ima veliki uticaj na ventilacioni sistem rudnika. Ovakve stvari se dešavaju gotovo u svim rudnicima u svetu, kada je proleće ili jesen - rekao je Dragosaljević.

On je naglasio da se usled uticaja spoljašnje klime može desiti da se nivo kiseonika smanji, ali i da je rudnik "Grot" odmah reagovao.

- U toku jučerašnjeg i današnjeg dana regulisali smo situaciju. Nemamo više nijednu poziciju u rudniku koja može biti kritična ili izazvati nove probleme naših rudarima - kaže direktor "Grota".

Dragosavljević je podsetio da je najvažnije da su svi ljudi dobro i da nemaju nikakve posledice trovanja gasom. On je naglasio da se nezgode dešavaju i na radovima koji se izvode na površini.

- Koliko god se trudili, nikada nećete ukloniti sve rizike u bilo kom poslu - završio je Dragosavljević.

NIV


Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece