GRATIS samo za VEĆNIKE i POMOĆNIKE

Članovi Gradskog veća i pomoćnici gradonačelnika Vranja sopstvenom odlukom broj 06-169/2018-04 od 20. avgusta ove godine dobili su privilegije da u gradskom bifeu besplatno mogu koristiti usluge za kafe i pića do iznosa od 1.500 dinara mesečno.

- Toga do sada nije bilo, ali to važi samo za većnike i pomoćnike gradonačelnika, dok ostali zaposleni mogu da koriste usluge gradskog bifea po utvrđenim cenama, dok privilegovani ukoliko potroše preko 1.500 dinara, od plate im se odbija iznos preko tog limita - navodi se u dokumentu Gradskog veća koji se odnosi na ovu oblast.

Pre nego što su došli na vlast u junu 2016. godine, jedno od glavnih obećanja tada opozicionih naprednjaka bilo je da će ukinuti svaku vrstu reprezentacije zaposlenih u Gradskoj upravi, tvrdeći da tada vladajući socijalisti „mnogo kafenišu i ispijaju sokove džabe“.

Lepo bi bilo da sada objasne da li su lagali tada ili lažu sada, naročito oni najglasniji među njima, naprednjak Mice doktor Stanković, sadašnji većnik za zdravstvo, i «pupsovac» Gradimir Jovanović, zamenik predsednika Skupštine Grada.

Zanimljivo je i da u „Uputstvu o izmeni uputstva“, kako se zvanično zove Gradskog veća povodom ove oblasti, stoji da „ostali „mogu da koriste usluge po cenovniku“.

Praktično, ovako nemušto sročeno Uputstvo znači da ni gradonačelnik Milenković, ni predsednik Skupštine Dejan Tričković, ni njegov zamenik Jovanović, baš kao i zamenik gradonačelnika Antić, nemaju pravo na gratis kafe i sokove.

Neko je pogrešio, nije znao, ili je nešto sasvim drugo, mnogo osvetoljubivije u pitanju?

S. Kostić

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece